Zwemmen in natuurwater.

Je zwemt natuurlijk graag in schoon water. We controleren daarom regelmatig de kwaliteit van een aantal officiële zwemlocaties in onze gemeente. Dit doen we tussen 1 mei en 1 oktober.

Ben je van plan om in natuurwater te gaan zwemmen? Bijvoorbeeld in één van onze meren? Bekijk dan de zwemwaterkaart voor het zwemadvies. Je kan ook bellen met de zwemwatertelefoon: 058-2925650.

Staat de locatie waar je wilt zwemmen niet op de zwemwaterkaart? Dan kunnen we niet garanderen dat je daar veilig kunt zwemmen. Wil je zeker weten dat het veilig is om te zwemmen? Ga dan naar een officiële zwemlocatie.

Kinderen rennen door water

Blauwalg.

In de zomerperiode kan er blauwalg in het oppervlaktewater ontstaan. Contact met blauwalg kan zorgen voor maag- en darmklachten en huidirritatie. Blauwalg kan ook gevaarlijk zijn voor honden. Onze officiële zwemlocaties worden daarom gecontroleerd op blauwalg. Is het water daar niet veilig? Dan zetten we een waarschuwing op de informatieborden. Andere locaties controleren we niet op blauwalg.

Vermoed je dat er blauwalg in het water zit bij een officiële zwemlocatie? Geef de melding dan door op de website van zwemwater.nl. We adviseren om het water dan niet in te gaan.