Zonne-energie

Zonne-energie

Met de energie van de zon kun je je huis verwarmen en er zelfs mee koken. Bijvoorbeeld met een zonneoven, of op inductie met behulp van zonnepanelen. De zon geeft energie!

Zonnepanelen

Plaats zonnepanelen op je woning. Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom. Daarvoor hoeft de zon niet fel te schijnen. Ook op een bewolkte dag leveren zonnepanelen elektriciteit. En zelfs zonnepanelen op het oosten of westen maken stroom. Dat is goed voor het klimaat en je energierekening. Je energierekening gaat omlaag of je verdient er zelfs aan.

Meer informatie over zonnepanelen

Meer informatie over zonnepanelen plaatsen op een monumentaal pand of beschermd gezicht.

Energiebespaarlening voor zonnepanelen

De investering in zonnepanelen heeft een hoger rendement dan de huidige rente op de spaarrekening. Ook als je geen of weinig spaargeld hebt, kunnen zonnepanelen interessant zijn. 
Wil je je eigen duurzame energie opwekken, maar heb je daarvoor niet het geld? Met de Energiebespaarlening kun je tegen een zeer gunstig rentepercentage zonnepanelen financieren.

Meer informatie over de Energiebespaarlening lees je op de website van het Nationaal Warmtefonds.

Zonnepanelen in Makkum

Zonneboiler

Verwarm je huis met de zon. Met een zonneboiler kun je het water opwarmen waarmee je bijvoorbeeld doucht. Het is een aanvullend systeem op je huidige verwarmingssysteem of warmtapwatervoorziening. Een zonneboiler bestaat vaak uit een aparte boiler in combinatie met zonnecollectoren die het water opwarmen. Voor een zonneboiler hoeft de zon niet de hele dag fel te schijnen.

Meer informatie over zonneboilers.

Zie ook