Wateroverlast door verstopping

Loopt het water in of om je huis niet goed weg? Is er sprake van wateroverlast en ligt de oorzaak van de verstopping niet op jouw erf? Doe dan een melding.

Doe een melding openbare ruimte

Veelgestelde vragen

Op de grens tussen jouw grond en dat van de gemeente ligt een erfscheidingsput. Wil je weten waar de wateroverlast vandaan komt? Dan moet deze put worden opgegraven. Is de erfscheidingsput leeg? Dan zit het probleem waarschijnlijk in je eigen huisriolering. Zit er wel water in? Dan ligt de oorzaak van de verstopping op gemeentegrond.

Als het probleem op jouw erf ligt, dan moet je zelf betalen voor onderzoek en reparatie. Ligt het probleem op gemeentegrond? Dan betalen wij de kosten. Geef jij de opdracht voor reparatie aan gemeenteriolering? Dan kan je de kosten van ons terugvragen. Zorg wel voor een duidelijke beschrijving van het probleem op de factuur. Stuur ook de uitkomst(en) mee van het onderzoek van het rioleringsbedrijf. Ook foto’s van de situatie zijn welkom. Ligt het probleem deels op jouw erf en deels op gemeentegrond? Dan delen we de kosten.

Huur je de woning en heb je last van wateroverlast of rioolklachten? Neem dan contact op met de verhuurder/eigenaar. Hij/zij bepaalt dan of en welk bedrijf wordt ingehuurd.

Wil je meer weten over riolering en hoe je verstoppingen tegen kan gaan? Kijk dan ook eens op de website van Stichting Rioned.