Verkoop gemeentelijke panden

Op deze pagina worden de bedrijfspanden en woningen gepresenteerd die door de gemeente worden verkocht.

Waarom verkoop?

Soms hebben wij een pand niet meer nodig. Zoals een woning bijvoorbeeld, of een bedrijfspand. Wij verkopen of verhuren de panden die we niet meer nodig hebben. Een externe, onafhankelijke deskundige taxeert in dat geval de waarde van het pand.

Het college bepaalt vervolgens de verkoopmethode en de verkoopmarge. In een aantal gevallen worden ook aanvullende criteria voor de koper of huurder opgesteld. Daarna wordt het pand in de verkoop gezet.

Cirteria

Soms stellen we aanvullende criteria voor de koper of huurder. We maken deze criteria bekend op het moment dat we het pand aanbieden. We mogen ook panden verkopen of verhuren zonder de vaste procedures te volgen. Dit kan alleen als we hierin een bijzonder belang hebben.

Te koop bord

Op de hoogte blijven?

Automatisch een notificatie ontvangen wanneer een bedrijfspand of woning te koop staat? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

VERKOCHT | Voormalig schoolgebouw “De Folefinne” in Easterwierrum

Het schoolgebouw staat op een centrale locatie in het midden van Easterwierrum (met ongeveer 320 inwoners). Easterwierrum ligt tussen Leeuwarden en Sneek. ​

Voormalig schoolgebouw met ondergrond en bijbehorend terrein met fietsberging. Gevestigd aan de Rydwei 3, 9021 CT in Easterwierrum. De grondoppervlakte is circa 1850 m2.

Het schoolgebouw ligt aan de straatzijde met de gevel op de erfgrens. De entree van de bovenbouw heeft een hal, personeelsruimte en diverse sanitaire ruimtes.

Aan de straatzijde bevinden zich twee grote leslokalen met daartussen een algemene ruimte. De onderbouw heeft een eigen entree met hal, sanitaire ruimtes, directiekamer en een gemeenschappelijke ruimte die in verbinding staat met het deel van de bovenbouw.

Er is ook een berging en een groot speellokaal met een verdieping. Er is een vlizotrap naar een kleine bergzolder. De CV-ruimte is via de buitenzijde bereikbaar.

Aan de achter- en zijkant ligt een speelplein met een fietsberging.

De huidige bestemming is “maatschappelijke doeleinden”. De gemeente staat ook positief tegenover wonen of meerdere appartementen, kleinschalige bedrijvigheid of kangoeroewoning.

Om dit mogelijk te kunnen maken moet er wel een planologische procedure gevoerd worden, omdat dit op basis van het huidige bestemmingsplan niet is toegestaan.

Bieden kan vanaf € 285.000 (kosten koper) . Gebruik hiervoor het digitale inschrijfformulier. Inschrijven kan tot en met vrijdag 5 januari 2024.

De kijkdagen zijn gepland op:

  • vrijdag 24 november van 16.00 tot 17.30 uur en op
  • zaterdag 25 november van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor meer informatie of vragen neem je contact op met de heer J. Menage, via telefoonnummer 06 - 508 514 59. Of stuur een e-mail naar j.menage@sudwestfryslan.nl.

De inschrijving voor dit object is niet meer mogelijk.

VERKOCHT | Wieuwerd - voormalig schoolgebouw

Voormalig schoolgebouw “De Pikeloer” in Wieuwerd

Het schoolgebouw staat op een rustige locatie in het midden van plattelandsdorp Wieuwerd (rond de 275 inwoners). Wieuwerd ligt op ongeveer 15 autominuten van Sneek.

Voormalig schoolgebouw met ondergrond en bijbehorend terrein inclusief fietsenhok. Gevestigd Labadistendyk 7, 8637VJ in Wieuwerd. De grondoppervlakte is circa 1950 m2.

Het schoolgebouw heeft de entree centraal aan de voorzijde. Het gebouw heeft een ruime gang met een toiletgebouw en een centraal gelegen garderobe. Aan de linkerzijde bevinden zich een tweetal leslokalen. Aan de achterzijde zit de personeelskamer met aansluitend een magazijn/berging met vlizotrap naar de zolderverdieping (opslag, opstelplaats 2 CV-ketel).

Aan de rechterzijde vanaf de entree bevinden zich een kantoorruimte, toiletgroep en een toilet voor minder validen. Aan de voorzijde vind je nog een groot leslokaal met aansluitend een gymlokaal met berging (vlizotrap naar bergzolder). Aan de achterzijde nog twee extra kantoor/opslag ruimtes.

Aan de voorzijde en linkerzijde van het gebouw ligt een speelplein met fietsenberging. Aan de achterzijde ligt een grasveld.

De huidige bestemming is “maatschappelijke doeleinden”. De gemeente staat ook positief tegenover wonen of meerdere appartementen, kleinschalige bedrijvigheid of kangoeroewoning. Om dit mogelijk te kunnen maken moet er wel een planologische procedure gevoerd worden, omdat dit op basis van het huidige bestemmingsplan niet is toegestaan.

Bieden op dit object is niet meer mogelijk.

Je kunt bieden vanaf € 275.000.-- (kosten koper) . Gebruik hiervoor het digitale inschrijfformulier. Inschrijven kan tot en met 1 juli 2023.

De kijkdagen zijn gepland op vrijdag 26 mei van 16.00 tot 17.30 uur en op zaterdag 27 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Voor informatie kun je contact opnemen met de heer J. Menage, via telefoonnummer 06 - 508 514 59. Of stuur een e-mail naar j.menage@sudwestfryslan.nl.

De inschrijving voor dit pand is gesloten.

Zie ook