Verhuur gemeentelijke panden

Wij verhuren panden die we niet gebruiken. Op deze pagina vindt je de panden die er op dit moment te huur zijn in onze gemeente. En je leest hoe het werkt als je een pand van de gemeente wilt huren.

Te huur

Op dit moment zijn er geen woningen te huur via de gemeente.

De toewijzingsprocedure

Wil je een gemeentelijk pand huren? Dan geldt de volgende procedure:

  • We hebben een reactietermijn van 30 dagen. Heb je interesse in een pand? Vul dan binnen 30 dagen na de publicatiedatum het reactieformulier in. Als we geen reacties ontvangen op een pand, dan verlengen we het reactietermijn met 30 dagen.
  • In principe wijzen we het pand toe op basis van gelijkwaardigheid. Dit doen we door middel van loting. We wijzen ook een reserve-kandidaat aan. Je mag als mogelijke huurder bij de loting aanwezig zijn.
  • Is het pand aan jou uitgeloot? Dan krijg je daar binnen 5 werkdagen bericht van. Ook de reserve-kandidaat krijgt van ons bericht. Ben je het niet geworden? Dan laten we je het ook weten.
  • Je ontvangt binnen 5 werkdagen het contract van ons. Dit contract moet je binnen 10 werkdagen ondertekenen en naar ons terugsturen. We kunnen de termijn verlengen. Heb je nog op- of aanmerkingen over het contract, bijvoorbeeld omdat er nog fouten in staan? Dan moet je dat ook binnen dit vastgestelde termijn naar ons opsturen.

Is de termijn verstreken en hebben we niets van je gehoord? Dan zien we dit als een afwijzing en bieden we het pand opnieuw te huur aan op onze website. Je mag dan niet meer meedoen met de loting.

Waar moet ik verder rekening mee houden?

Wil je een bedrijfspand huren? Dan moeten de werkzaamheden in het pand passen bij de belangen van omwonenden en naastgelegen ondernemers. We staan bijvoorbeeld geen transportbedrijf toe in een woonwijk. Wil je een woning huren? Dan krijgen belangstellenden die het beste bij de woning passen voorrang. Een gezinswoning wijzen we eerder toe aan een gezin dan bijvoorbeeld aan één persoon.

Er mag geen geschiedenis van wanbetaling en/of huurontzegging zijn. De gemeente kan hier onderzoek naar doen. Je moet in bezit zijn van een Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Zie ook