Subsidies

Om de initiatieven van onze inwoners te ondersteunen, bieden wij diverse subsidies. Zo hebben wij subsidies voor activiteiten op het gebied van sport, jeugd en onderwijs, kunst en cultuur, milieu, toerisme, cultureel erfgoed en duurzaamheid. Ook ondernemers kunnen subsidie aanvragen. De volledige lijst vind je hieronder terug. Komt jouw organisatie of vereniging in aanmerking voor subsidie? Lees hieronder verder voor meer informatie.

Let op: gaat jouw activiteit in verband met het Coronavirus niet door en heb je wel een subsidie ontvangen? Meld dit dan via subsidie@sudwestfryslan.nl. We zoeken samen naar een oplossing. Voor activiteiten na 1 juni kun je gewoon subsidie aanvragen. We kijken samen of er subsidie mogelijk is.

Kinderen aan het bewegen

Overzicht van subsidieregelingen

Op de pagina van Duurzaamheid vind je meer informatie over de subsidiemogelijkheden.

Op de pagina van Ondernemers vind je meer informatie over de subsidiemogelijkheden.

Wij vinden het belangrijk om een gezonde, sportieve gemeente te zijn. Daarom investeren wij in onze sportverenigingen. Je kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor het organiseren van sportevenementen of het opleiden van trainers en het in dienst nemen van trainers bij gymnastiekverenigingen. Maar er is ook een budget voor vitalisering van verenigingen.

Neem voor meer informatie contact op met de Buurtsportcoach uit jouw buurt.

Veelgestelde vragen

Je kunt subsidie aanvragen als de activiteit van jouw organisatie past binnen ons subsidiebeleid. Hoe dit beleid er precies uitzit, lees je na in onderstaande documenten:

Wil je subsidie aanvragen? Dat kan makkelijk en snel via ons digitale subsidieloket.

Ontvang je liever een aanvraagformulier via de mail, zodat je die kunt uitprinten, invullen en opsturen? Stuur dan een mailtje naar subsidie@sudwestfryslan.nl. Zodra je het formulier hebt ontvangen en ingevuld, stuur je het op naar:

Gemeente Súdwest-Fryslân
o.v.v. subsidieaanvraag
Postbus 10.000
8600 HA  Sneek

De aanvraag voor jaarlijkse subsidie moet vóór 1 november bij ons binnen zijn. Ontvangen wij de aanvraag te laat? Dan word je aanvraag niet in behandeling genomen. Wij besluiten voor 31 december of je in aanmerking komt voor de jaarlijkse subsidie.

Gaat het om eenmalige subsidie voor een project of evenement? Zorg dan dat je aanvraag uiterlijk 4 weken voor de start van de activiteit bij ons binnen is. Wij nemen binnen 4 tot 6 weken een besluit over je aanvraag.

Let op! Bij sommige subsidieregelingen wordt afgeweken van deze 4 weken.

Heb je vragen over de verschillende subsidieregelingen? Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een subsidie? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Dan komen we graag met je in contact. Je kunt ons telefonisch bereiken via 14 0515, vraag naar Rianne Kapelle of Amadeus Heemsbergen. Je kunt je vraag ook mailen naar subsidie@sudwestfryslan.nl.