Contact

Subsidies

LET OP: Op dit moment kun je geen gebruik maken van het digitale subsidieloket. De komende maanden bieden we stapsgewijs weer digitale formulieren aan. Wil je in de tussentijd subsidie aanvragen? Dan kun je het aanvraagformulier opvragen door een mailtje te sturen naar subsidie@sudwestfryslan.nl.

Om de initiatieven van onze inwoners te ondersteunen, bieden wij diverse subsidies. Zo hebben wij subsidies voor activiteiten op het gebied van sport, jeugd en onderwijs, kunst en cultuur, milieu, toerisme, cultureel erfgoed en duurzaamheid. Ook ondernemers kunnen subsidie aanvragen. De volledige lijst vind je hieronder terug. Komt jouw organisatie of vereniging in aanmerking voor subsidie? Lees hieronder verder voor meer informatie.

Kinderen aan het bewegen

Coronafonds voor maatschappelijke instellingen

Op de pagina Informatie over het Coronavirus vind je alle informatie over dit fonds.

Coronavirus en subsidies

Heb je van de gemeente subsidie of een subsidiebevestiging gekregen voor een evenement of activiteit dat al stond gepland maar door het coronavirus (misschien) niet door kan? Meld dit dan altijd via subsidie@sudwestfryslan.nl. Hieronder vind je onze richtlijnen:

  • Gaat de activiteit later door? Dan mag je de subsidie gebruiken voor deze activiteit;
  • Gaat de activiteit ook later niet door, maar heb je wel kosten gemaakt die hoger zijn dan (of gelijk aan) het subsidiebedrag? Dan mag je het subsidiegeld houden, graag ontvangen wij jouw kostenspecificatie via subsidie@sudwestfryslan.nl. Als de activiteit ook later niet kan doorgaan en er zijn minder kosten gemaakt dan het subsidiebedrag, dan moet (een deel) worden terugbetaald;
  • Gaat de activiteit ook later niet door én er zijn minder kosten gemaakt dan het subsidiebedrag? Dan vragen wij je om de subsidie aan ons terug te betalen.

Overzicht van subsidieregelingen

Op de pagina van Duurzaamheid vind je meer achtergrondinformatie over hoe de gemeente omgaat met duurzaamheid. Het aanvragen van subsidie kan door je te registreren bij ons subsidieloket onder het kopje ‘hoe vraag ik subsidie aan?

Op de pagina van Ondernemers vind je meer informatie over de subsidiemogelijkheden.

Wij vinden het belangrijk om een gezonde, sportieve gemeente te zijn. Daarom investeren wij in onze sportverenigingen. Je kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor het organiseren van sportevenementen of het opleiden van trainers en het in dienst nemen van trainers bij gymnastiekverenigingen. Maar er is ook een budget voor vitalisering van verenigingen.

Neem voor meer informatie contact op met de Buurtsportcoach uit jouw buurt.

Heb je vragen over de Rijksbijdrage aan sportverenigingen (met eigen accommodatie)? Meer informatie vind je op de pagina met maatregelen rondom het Coronavirus.

Veelgestelde vragen

Je kunt subsidie aanvragen als de activiteit van jouw organisatie past binnen ons subsidiebeleid. Hoe dit beleid er precies uitzit, lees je na in onderstaande documenten:

Stuur een e-mail naar subsidie@sudwestfryslan.nl. Je ontvangt dan van ons een aanvraagformulier via de mail. Dit aanvraagformulier kun je mailen naar info@sudwestfryslan.nl of uitprinten, invullen en opsturen. Wanneer je de aanvraag per post wilt versturen, kan dit naar:

Gemeente Súdwest-Fryslân
o.v.v. subsidieaanvraag
Postbus 10.000
8600 HA  Sneek

De aanvraag voor jaarlijkse subsidie moet vóór 1 november bij ons binnen zijn. Ontvangen wij de aanvraag te laat? Dan word je aanvraag niet in behandeling genomen. Wij besluiten voor 31 december of je in aanmerking komt voor de jaarlijkse subsidie.

Gaat het om eenmalige subsidie voor een project of evenement? Zorg dan dat je aanvraag uiterlijk 4 weken voor de start van de activiteit bij ons binnen is. Wij nemen binnen 4 tot 6 weken een besluit over je aanvraag.

Let op! Bij sommige subsidieregelingen wordt afgeweken van deze 4 weken.

Ben je het niet eens met een beslissing die wij hebben genomen van jouw aanvraag? Maak dan bezwaar tegen die beslissing. Hoe je dat doet lees je op de pagina Bezwaar maken.

Heb je een subsidieaanvraag bij ons ingediend? En houden wij ons niet aan de wettelijke termijnen? Je kan de gemeente dan in gebreke stellen. Meer informatie hierover lees je de pagina In gebreke stellen.

Heb je vragen over de verschillende subsidieregelingen? Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een subsidie? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Dan komen we graag met je in contact. Je kunt ons telefonisch bereiken via 14 0515, vraag naar Rianne Kapelle of Amadeus Heemsbergen. Je kunt je vraag ook mailen naar subsidie@sudwestfryslan.nl.