Subsidies voor onze sportverenigingen.

Wij vinden het belangrijk om een gezonde, sportieve gemeente te zijn. Daarom investeren wij in onze sportverenigingen. Benieuwd van welke subsidie jouw vereniging gebruik kan maken? Wij stellen drie verschillende subsidies beschikbaar: organiseren van sportevenementen, het opleiden van trainers en het in dienst nemen van trainers bij gymnastiekverenigingen (tot 2020). Ook is er een budget voor vitalisering van verenigingen.

Kinderen

Veelgestelde vragen

Start jouw vereniging binnenkort een nieuwe activiteit, waarmee je bijvoorbeeld een nieuwe doelgroep aantrekt? Dan is een bijdrage voor vitalisering wat voor jouw vereniging. Neem hiervoor contact op met de Buurtsportcoach uit jouw buurt.

Willen de trainers van jouw sportvereniging een opleiding volgen? Dan kun je, voordat de cursus begint, de subsidie voor opleidingen aanvragen. Ook is er subsidie voor het bestuur en EHBO cursussen mogelijk.

Organiseert jouw vereniging een nieuw sportevenement? Dan is de subsidie voor nieuwe sportevenementen iets voor jouw vereniging. Er zijn subsidiemogelijkheden voor breedtesport-  en topsportevenementen.

Is jouw gymnastiekvereniging aangesloten bij de landelijke bond? En hebben jullie trainers in dienst, waarvan het werkgeverschap in handen ligt van Sport-Fryslân? Dan is de subsidie voor het sporttechnisch kader gymnastiek wat voor jou. Let op, deze regeling loopt nog tot 2020.

Wil je meer weten over onze subsidies en hoe dit in zijn werk gaat? Kijk dan bij subsidies.