Subsidies verduurzamen

Subsidies voor verduurzamen

Er zijn veel subsidies om te verduurzamen. Met een subsidie is het aantrekkelijker en goedkoper om bijvoorbeeld je huis te isoleren en je dak te vergroenen. Een goed actueel overzicht van alle subsidies is belangrijk. Want subsidies kunnen veranderen of het geld raakt op.

Wil je weten welke subsidies er nog meer zijn? Er zijn namelijk ook provinciale en landelijke subsidies beschikbaar. Kijk voor het actuele subsidieoverzicht op de website van Duurzaam Bouwloket.

Groene daken

We hebben een subsidieregeling Groene Daken (paragraaf 7.3) als je in 2023 een groen dak wilt aanleggen.

Let op: je kunt niet achteraf subsidie aanvragen als je al een groen dak hebt aangelegd.

Lees meer informatie over groene daken.

Leningen

Je kunt tegen een lage rente een lening afsluiten om je woning energiezuiniger te maken. Je kunt geld lenen via het Nationaal Warmtefonds en bekijk de voorwaarden.

Regeling voor huurders

Heb je een huurwoning?

  • Laat gratis een energiecoach bij je thuis laten komen (ter waarde van € 150).
  • Krijg 70 euro terug! Koop je lokaal iets waarmee je energie bespaart? Of heb je al iets gekocht? Klik op ‘Geld terug over aangeschafte producten’.
  • Of winkel online voor gratis energiebesparende producten (ter waarde van € 70).

Geïnteresseerd in één van de bovenstaande regelingen? Ga dan snel naar RREW-pagina van Duurzaam Bouwloket. Deze maatregelen worden betaald vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) subsidie.

Steenbreek: Tegel eruit, plant erin – Gratis geveltuin

Ligt jouw woning of winkelpand aan de openbare weg en wil je meehelpen aan het vergroenen van de omgeving? Vraag dan een gratis geveltuin aan.

Geveltuin aanvragen of meer informatie