Stads-, dorps- en wijkcoördinatoren

Wij hebben 89 dorpen en steden en een aantal buurtschappen. Dit zijn onze kernen. Om het contact tussen de gemeente en de verschillende kernen goed te organiseren, werken we met ons Kernenbeleid. Dit betekent dat elke stad, dorp of wijk haar eigen stads-, dorps- of wijkcoördinator heeft. Het is niet mogelijk om met alle inwoners contact te hebben. Onze stads-, dorps- of wijkcoördinator werkt daarom veel samen met stads-, dorps- of wijkbelangen. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Wat doet een stads-, dorps- of wijkcoördinator?

Een stads-, dorps- of wijkcoördinator:

  • Is het eerste aanspreekpunt voor de besturen van de stads-, dorps- en wijkbelangen.
  • Zorgt ervoor dat wensen en ideeën van groepen mensen op de juiste plek in de gemeentelijke organisatie komen.
  • Bespreekt projecten met de contactwethouder. Hij/zij zorgt ervoor dat dringende wensen en problemen door de politiek worden opgepakt.

Wil je weten wie het aanspreekpunt is voor jouw stad, dorp of wijk en hoe je diegene kan bereiken? Bekijk dan het digitale overzicht van de werkgebieden van onze coördinatoren.

Bericht van de wethouder

Beste besturen van de stads-, dorps- en wijkbelangen,

Als wethouder Kernenbeleid wil ik jullie als belangrijke spil in de samenlevinggraag een hart onder de riem steken.

Op dit moment zitten we in een bijzondere situatie door de uitbraak van het coronavirus. We proberen hier met zijn allen zo goed mogelijk mee om te gaan. De komende maanden zullen door de genomen maatregelen moeilijk zijn. Ook op jullie als bestuur kan veel afkomen. Waarschijnlijk krijgen jullie vragen van bewoners uit je dorp, stad en wijk. Misschien zitten jullie zelf ook met vragen. De gemeente wil jullie zoveel mogelijk ondersteunen in deze moeilijke tijd. Het is belangrijk om met elkaar in contact te blijven.

Fysieke bijeenkomsten zijn helaas niet mogelijk, maar jullie kunnen altijd contact opnemen met jullie eigen stads-, dorps- en wijkcoördinator. De coördinatoren werken weliswaar zoveel mogelijk vanuit huis, maar er kan gemaild, gebeld, geskypet en gefacetimed worden. Ze zullen proberen om jullie zo goed mogelijk te helpen.

Ook ik zie dat er allerlei geweldige initiatieven in onze samenleving ontstaan. Misschien zijn jullie of anderen in jullie dorp, stad of wijk ook al aan de slag. Hieruit blijkt de kracht van de samenleving en de ‘mienskipszin’ die bij ons zo sterk aanwezig is. Waarvoor alle lof en waardering! Adviezen en maatregelen waarmee jullie rekening kunnen (of soms ook moeten) houden zijn te vinden op de gemeentelijke website, de website van de GGD en websites van de Rijksoverheid.

Pas goed op elkaar.

Mirjam Bakker, wethouder Kernenbeleid

Idee, wens of initiatief?

Wij helpen je graag op weg wanneer je iets wilt doen voor je omgeving. Wil je bijvoorbeeld het groen of een wijkgebouw beheren, een straat herinrichten of heb je een suggestie voor dagbesteding? Of hebben jouw kinderen misschien een plan bedacht om te spelen in de buurt? Lees op de pagina Idee, wens of initiatief? wat je zelf kunt doen en hoe we jou kunnen helpen.

Yvonne Sieswerda

Mobiel nummer: 06-462 340 36

Jildou Barents

Mobiel nummer: 06-120 252 34

Jan Leijstra

Mobiel nummer: 06-511 723 42

Jan Witteveen

Mobiel nummer: 06-256 906 44

Maaike van de Logt

Mobiel nummer: 06-129 909 41

Erik Visser

Mobiel nummer: 06-462 340 33

Lize Cnossen

Mobiel nummer: 06-117 957 46

Sjoukje Luursema

Mobiel nummer: 06-256 906 41