Contact

Schulddienstverlening

Soms raak je door een onverwachte situatie in de schulden of geldproblemen. Om hier weer uit te komen, heeft het NIBUD samen met het NVVK een stappenplan gemaakt. Met deze stappen helpen zij je om uit beginnende schulden te komen.

Heb je nog wat extra hulp nodig? Neem dan contact op met het gebiedsteam. Zij helpen je graag bij geldzaken.

Geld

Hoe kan het gebiedsteam mij helpen?

Het gebiedsteam helpt bij geldzaken. Heb je bijvoorbeeld een betalingsachterstand of geldzorgen? Dan proberen zij, samen met jou, om je hier zo snel mogelijk weer bovenop te krijgen. Samen brengen jullie de financiële situatie in kaart en zoeken naar oplossingen. Dit doen ze helemaal gratis.

Lukt het je niet om zelf afspraken te maken met schuldeisers of om betalingsregelingen te treffen? Ook dan kun je bij het gebiedsteam terecht. Zij helpen je ook bij het verlagen en/of het oplossen van je schulden. Dit wordt ook wel ‘schulddienstverlening’ genoemd.

Het gebiedsteam kan je ook bij andere zaken helpen. Meer hierover lees je op de gebiedsteam pagina.

Meer informatie over hulp bij schulden

Wil je graag meer weten over hulp bij schulden of omgaan met geld? Kijk dan eens op deze websites:

Schulden

Hier lees je tips over rondkomen als je schulden hebt.

Hier kun je terecht voor schuldhulpverlening.

Kamer van Koophandel

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan kun je hier terecht.

Beslagvrije voet

Bereken het effect van kosten en inkomsten op je maandbedrag.

Startpunt geldzaken

Hier kun je een passend geldplan samenstellen.

Nibud

Informatie over zakgeld, toeslagen, sparen, pensioen en schulden.

Nibud scholieren

Informatie voor jongeren over geld.

Zelf je schulden regelen

Met dit stappenplan kun je zelfstandig uit je schulden komen.

Veelgestelde vragen

Ben je 18 jaar of ouder en wil je een afspraak maken? Vul dan het online contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Ben je een zelfstandig ondernemer? Neem dan contact op met ons team Ondersteuning. Je kunt ook terecht bij een accountant of bedrijfsadviseur, zoals Stichting Ondernemersklankbord Friesland. Kijk voor meer informatie ook eens op de website van De Friese Zaak.

Voor mensen die zelf niet goed beslissingen kunnen nemen, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking, verslaving of dementie, zijn er verschillende maatregelen te treffen:

  • Bewind voor financiële beslissingen: Beschermingsbewind is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. De beschermingsbewindvoerder beheert het geld en de goederen van de betrokkene.
  • Mentorschap voor persoonlijke beslissingen: Mentorschap is voor mensen die hun persoonlijke zaken niet meer zelf kunnen regelen. De mentor beslist over de verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding van de betrokkene.
  • Curatele voor financiële en persoonlijke beslissingen: Curatele is voor mensen die hun financiële en persoonlijke zaken niet zelf kunnen regelen en voor wie beschermingsbewind en/of mentorschap niet volstaat. Iemand die onder curatele staat is handelingsonbekwaam en mag zelf niet besluiten over bijvoorbeeld aankopen op persoonlijke beslissingen, zoals geld, verzorging of behandeling.

Onze medewerkers van het gebiedsteam adviseren je gratis.