Zwemactiviteiten zwembad De Rolpeal.

Bekijk hieronder ons volledige aanbod van aquabootcamp tot aan discozwemmen.

Wil je meer weten over onze openingstijden, tarieven, recreatief zwemmen of zwemles voor kinderen? Deze informatie vind je op de pagina over Sportcentrum De Rolpeal.

Kind

Aquabootcamp.

Aquabootcamp is een heerlijke les van 45 minuten.

De les is gericht op:

  • het vergroten van kracht en het uithoudingsvermogen
  • het verbeteren van uw fysieke balans
  • vetverbranding

Om je spierkracht op een prettige manier te versterken, worden zo nu en dan ook (lichte) dumbells, slurven, ballen, etc gebruikt.

Iedereen van elk conditieniveau en van elke leeftijd kan aan dezelfde training meedoen.

Lestijden aquabootcamp De Rolpeal

Kosten aquabootcamples De Rolpeal

Discozwemmen.

Tijdens het DISCO zwemmen, mogen kinderen die nog geen diploma hebben, alleen onder begeleiding van een betalende en meezwemmende volwassene naar binnen.

Op de avonden dat er discozwemmen is, is er geen gelegenheid om vrij te zwemmen, het is alleen bedoeld door basisschooljeugd.

Houd de website en onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!

Data discozwemmen De Rolpeal

Zeemeermin zwemmen.

Zeemeermin feestje.

Op vrijdagavond kun je een Zeemeerminfeestje houden. Tijd: van 19.00 – 19.45 uur, daarna mogen de kinderen nog even vrij zwemmen. Kosten zijn € 10 per kind, dit is inclusief leenstaart en een waterijsje.

Wil je een zeemeerminfeestje geven? Maak dan van te voren een reservering. Er kunnen minimaal 4 kinderen deelnemen en maximaal 8 kinderen.

Voor meer informatie: neem contact op met Evelien Galema via 0515 – 541964 of stuur een mail naar rolpeal@sudwestfryslan.nl

Cursus zeemeermin zwemmen.

Je kunt ook een cursus van 4 lessen volgen. De cursus wordt op woensdag gegeven van 17.00 17.45 uur. Kosten zijn € 50 per persoon (incl. leenstaart). Heb je een eigen staart? Dan betaal je € 30.

Vragen?

Neem dan contact op met Evelien Galema via 0515-541 964 of stuur een mail naar rolpeal@sudwestfryslan.nl.

Zwangerschapszwemmen.

Vanaf een maand of vier á vijf van je zwangerschap begint je lichaam flink te veranderen. Bewegen wordt minder prettig, maar in het water kun je bijna alle bewegingen probleemloos maken. De gewichtsloosheid in het water heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op het lichaam.

Zwangerschapszwemmen vindt plaats in heerlijk warm water. Dat warme water is goed voor de bloedcirculatie. Er zijn allerlei oefeningen waardoor je ontspannen thuiskomt en waar je wat aan hebt voor tijdens de bevalling.

Daarnaast kom je tijdens het zwangerschapszwemmen in contact met andere zwangere vrouwen. Dat schept een unieke en waardevolle band. Niet voor niets zien wij de aanstaande moeders van het zwangerschapszwemmen vaak gezamenlijk als jonge moeders weer terug in De Rolpeal tijdens het  Baby- en Peuterzwemmen.

Kom langs voor een gratis proefles en doe mee!

Lestijden zwangerschapszwemmen De Rolpeal

Kosten zwangerschapszwemmen De Rolpeal

Ouder en kind zwemmen.

Ouder en kind zwemmen of Babyzwemmen is een leuke activiteit voor kind en ouder. Het samen ontdekken van water versterkt de band tussen ouder en kind en legt de basis voor het “echte” zwemmen op latere leeftijd.

Tijdens het zwemmen maakt jouw kind kennis met een nieuwe omgeving, het plezier van spelen in het water en leert hij/zij omgaan met drijfvermogen en de weerstand van het water. Naast alle fysieke voordelen is het een ontspannende activiteit voor jou en jouw kind. De watertemperatuur is met 30 graden lekker warm.

Ouder en kind zwemmen is voor ouders met kinderen van 6 maanden tot 4 jaar.
Is jouw kind 4 jaar geworden? Dan kan hij/zij direct instappen voor zwemlessen zodra er een nieuwe groep start.

Lestijden ouder/kind zwemmen

Kosten ouder/kind zwemmen De Rolpeal

Meer bewegen voor ouderen/watergymnastiek.

Deze “natte gymnastiek” is een perfecte manier voor ouderen om gewrichten en spieren soepel te houden. Het bijzondere van bewegen in water is dat de weerstand toeneemt wanneer u sneller in het water beweegt. Gewrichten, spieren en pezen raken niet overbelast dankzij de gewichtloosheid. Er is dus geen kans op blessures.

De oefeningen versterken je spieren en verhogen je conditie.

Iedereen kan meedoen. Je hoeft niet te kunnen zwemmen, omdat de oefeningen gedaan worden in borstdiep water.

Daarnaast is het gewoon gezellig en ontmoet je andere mensen die allemaal op individuele wijze bezig zijn met hun conditie en ontspanning.

Lestijden meer bewegen voor ouderen De Rolpeal

Kosten meer bewegen voor ouderen De Rolpeal

Zwemmen onder ons.

Mensen met een chronische aandoening (versleten gewrichten, COPD etc. etc.) kunnen op maandag tussen 08.30 – 09.15 uur terecht in Zwembad de Rolpeal. Last van schouder, elleboog, knie of heup, een paar pondjes teveel… In de les gaat het erom, om op ontspannen wijze, wat beweging te houden of weer te krijgen.

Tijdens de lessen worden er allerlei verschillende  materialen gebruikt, daardoor is geen les hetzelfde.  En omdat je in het water praktisch gewichtloos bent, is zwemmen en oefeningen doen voor mensen die wat ongemak ervaren, een perfecte vorm van lichaamsbeweging. Al na een aantal lessen, voelt men zich ook daadwerkelijk veel fitter. In de lessen draait alles om ontspanning en lekker bezig zijn.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met C. Nauta. Telefonisch bereikbaar via 0515-54 19 64 op maandag tussen 8:30 en 9:45 en vrijdag van 13:30 en 15:00 uur. Of stuur een mail naar c.nauta@sudwestfryslan.nl.

Lestijden zwemmen onder ons bij De Rolpeal

Kosten zwemmen onder ons De Rolpeal

Aquajoggen.

Aquajoggen is een training voor het gehele lichaam en wordt beoefend door jong en oud. De enige vereiste is dat je kunt zwemmen.

Je kunt aquajoggen op jouw eigen tempo. De oefeningen versterken je spieren en verhogen je conditie. Aquajoggen is zeer geschikt voor ouderen en mensen die willen afvallen. Wist je dat je met aquajoggen 40% meer calorieën verbrandt dan  met vergelijkbare oefeningen buiten het water? Verder is aquajoggen een prima aanvullende training voor sporters of wanneer je aan het revalideren bent.

Het bijzondere van bewegen in water is dat de weerstand toeneemt wanneer je sneller in het water beweegt. Gewrichten, spieren en pezen raken niet overbelast dankzij de gewichtloosheid. Er is dus geen kans op blessures of spierpijn.

Aquajoggen wordt beoefend met een drijfbelt om het middel. De les wordt ondersteund met muziek.

Lestijden aquajoglessen bij De Rolpeal

Kosten aquajoggen De Rolpeal

Trimzwemmen.

Je kunt bij ons ook trimzwemmen. Bekijk hieronder de lestijden.

Lestijden trimzwemmen De Rolpeal

Herstel en balans.

Bij De Rolpeal is het mogelijk om deel te nemen aan herstel en balans lessen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Lestijden herstel en balans De Rolpeal

Kosten herstel en balans De Rolpeal