Reiskosten openbaar vervoer voortgezet onderwijs.

Wij vinden het belangrijk dat een kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Reiskosten naar school mag dan ook geen belemmering zijn. Staat de dichtstbijzijnde school binnen onze gemeentegrenzen op meer dan 11 kilometer van je woning? En moet jouw kind daarom met de bus of trein naar school? Dan kom je misschien in aanmerking voor een gratis OV-kaart of een korting op de kosten van een OV-kaart. Dit geldt alleen voor een abonnement via Arriva.

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van digitale aanvraagformulieren. Je hebt hiervoor je DigiD-inloggegevens nodig. Lukt het niet om een digitaal formulier in te vullen? Neem dan contact op met ons op via telefoonnummer 14 0515.

Documenten.

Voor het doen van de aanvraag hebben wij een aantal gegevens nodig. Verzamel deze gegevens voordat je begint met de aanvraag. Sla deze documenten op als een pdf-, jpg-, jpeg-, gif-, tiff-, png- of als een bmp-bestand.

  • Vul de fietsroute in via de ANWB-routeplanner. Gebruik de adresgegevens van jouw woning en de school. Deze afstand moet meer dan 11 kilometer zijn. Bewaar dit document op je computer.
  • Ontvang je geen uitkering van ons? Dan moet je bewijsstukken van je loon, uitkering digitaal opslaan. Dit kun je doen door ze te uploaden via deze link. Je kunt ze ook scannen of er een foto van te maken.

Inkomensgrenzen.

Je kan in aanmerking komen voor een gratis OV-kaart voor de trein of voor de bus. Het gaat dan om een jaarabonnement.
De kosten hoef je niet eerst voor te schieten. Het abonnement voor het schooljaar 2018-2019 vragen wij voor je aan bij Arriva. Je doet bij ons een aanvraag en wij regelen de rest.

Hoogste van het inkomen bij 120% van de bijstandsnorm voor de aanvraag 2018 (norm per juli 2018)

  • Gehuwden/samenwonenden vanaf 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd – €1.670,18.
  • Alleenstaande ouder vanaf 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd – €1.503,16

Je kan in aanmerking komen voor een korting op het treinabonnement. De korting geldt niet voor een busabonnement.

  • Je ontvangt van Arriva een kortingscode. Met deze code vraag je zelf een treinabonnement met korting aan via de webshop van Arriva.
  • Je heb hiervoor wel een persoonlijke OV-chipkaart met pasfoto nodig. Heb je nog geen persoonlijke OV-chipkaart? Vraag hem aan via de website van OV-chipkaart.

Korting per treintraject

Wil je toch een busabonnement voor je kind aanvragen? Een scholier tussen de 12 en 18 jaar heeft recht op een scholierenkorting. Meer informatie over zo’n abonnement met korting lees je op de website van Arriva.

Veelgestelde vragen

Binnen 8 weken ontvang je van ons een brief waarin staat of je aanvraag is goedgekeurd of is afgewezen. Hebben wij je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je van ons een zogenaamd toekenningsbeschikking en wij melden je aan bij Arriva. Van Arriva ontvang je vervolgens het abonnement of de kortingscode.

In de ANWB Routeplanner vul je de postcode en huisnummer in van je woonplaats en die van de school. De afstand die je via een fietsroute fietst moet meer dan 11 kilometer zijn.

Vanaf het 3e schooljaar kom je in aanmerking voor deze regeling.

Jouw kind kan in onze gemeente het geadviseerde schoolniveau volgen.

Nee. Alleen kinderen die in onze gemeente wonen komen in aanmerking voor deze regeling.

Meer informatie hierover lees je op de pagina onder leerlingenvervoer.