Contact

Oplaadpunten elektrische auto’s

Er komen steeds meer oplaadpunten voor elektrische auto’s. Wij hebben de ambitie om in 2022 zo’n 500 laadpalen in onze gemeente te hebben of in de top 50 van e-mobiliteit te staan.
Op dit moment zijn wij bezig met het plan om meer laadpalen in de gemeente te realiseren. Begin 2021 volgt hierover meer informatie. Wil jij meer informatie over oplaadpunten? Of wil jij graag een oplaadpunt bij je woning? Lees dan hieronder verder.

Elektrische laadpaal

Veelgestelde vragen over elektrische auto's

Informatie over de oplaadpunten lees je op de website van Oplaadpalen. Waar de oplaadpalen in onze gemeente staan vind je in het overzicht laadpalen.

De openbare laadpunten werken met een laadpas. Deze pas krijg je bij een laadabonnement en werkt in heel Nederland.

Heb je een oprit of eigen parkeerplaats bij je woning? Dan kun je daar een laadpaal laten plaatsen. Je regelt dit zelf via een laadpaal leverancier. Een aanvraag op eigen terrein hoef je niet bij ons te melden.

Heb je een woning met een monumentale status? Neem dan contact met ons op.

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Wij zijn bezig met een aanbesteding van de laadinfra. De verwachting is dat in het begin van 2021 is afgerond. Vanaf dan kunnen wij je informeren over het verdere proces en wanneer de marktpartij de laadpalen kan aanleggen.

Je kunt dan een aanvraag indienen bij deze marktpartij. Zij bepalen vervolgens of ze een laadpaal kunnen en mogen plaatsen.

Het is alleen toegestaan om te parkeren bij een laadpaal wanneer je aan het opladen bent. Heb je geen elektrische auto? Dan mag je niet gebruik maken van deze parkeerplaatsen.

Betaald parkeren

Op het Normandiaplein, het Sint Antoniusplein en de Lemmerweg staan oplaadpalen. Hier geldt ook betaald parkeren. Tijdens het opladen ben je ook verplicht hier parkeergeld te betalen.

Maximale parkeerduur

Je mag langer staan op een parkeerplaats waar een maximale parkeertijd geldt. Sta je bijvoorbeeld in een blauwe zone dan mag je daar langer staan dan de maximale duur van 1,5 uur. Als je je voertuig maar aan het opladen bent.

Heb je vragen over het plaatsen van een laadpaal? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.