Ontheffing of vergunning tijdelijke werkzaamheden

Moet je vanwege werkzaamheden tijdelijk in een zone voor vergunninghouders zijn? Wil je parkeren buiten de vakken of rijden door voetgangersgebied? Je vraagt een ontheffing via het digitale parkeerloket. Lees eerst de informatie op deze pagina goed door.

Naar het digitale parkeerloket

Veelgestelde vragen

Ontheffing algemeen

Deze ontheffing is bedoeld voor werkzaamheden in vrijwel heel Súdwest-Fryslân. Hij is niet geldig in de binnenstad van Bolsward en Sneek. Bij de aanvraag vermeld je waarom deze ontheffing voor jou noodzakelijk is.

Ontheffing binnenstad buiten de vakken

Deze ontheffing is bedoeld om buiten de vakken te parkeren. Hij is geldig in de binnenstad van Bolsward of Sneek. Bij de aanvraag vermeld je waarom deze ontheffing voor jou noodzakelijk is.

Ontheffing voetgangersgebied

Wil je buiten de venstertijden door een voetgangersgebied rijden of daar parkeren? Dan heb je een ontheffing voetgangersgebied nodig. Bij de aanvraag vermeld je waarom deze ontheffing voor jou noodzakelijk is.

Ontheffing voetgangersgebied met pas

Deze ontheffing is bedoeld voor voetgangersgebieden met een beweegbare paal. Met de pas kun je de paal laten zakken. Bij de aanvraag vermeld je waarom deze ontheffing voor jou noodzakelijk is.

Vergunning binnenstad binnen de vakken

Deze vergunning is bedoeld om in de vakken te parkeren. Hij is geldig in de binnenstad van Bolsward of Sneek. De vergunning loopt minimaal één maand en is per maand verlengbaar.

Wil je een tijdelijke ontheffing of vergunning aanvragen? Dat doe je makkelijk en snel via het digitale parkeerloket. Log in met DigiD of eHerkenning en volg de benodigde stappen.

Is jouw aanvraag goedgekeurd en heb je betaald? Dan is jouw parkeerproduct direct geldig.

Naar het digitale parkeerloket

De kosten (leges) voor het aanvragen van een ontheffing zijn:

Algemene ontheffing € 23,95
in een gebied waar ‘niet betaald parkeren’ geldt.

Ontheffing binnenstad buiten de vakken:

  • € 16,80 per dag in Sneek
  • € 11,25 per dag in Bolsward

Ontheffing voetgangersgebied: € 53,95

Ontheffing voetgangersgebied met een pasje voor de dynamische palen in Sneek: € 76,55.

Ontheffing binnenstad binnen de parkeervakken:

  • € 41,25 per maand in Sneek
  • € 34,38 per maand in Bolsward

Wil je meer weten over tijdelijke ontheffingen en vergunningen? Neem dan contact met ons op via 14 0515 of info@sudwestfryslan.nl.

Je mag ook langskomen op het gemeentehuis in Sneek. Maak dan wel eerst een afspraak.

Zie ook