Contact

Ondernemersprijs 2021

Ynnovaasje | Fernije foar in bettere takomst!

Welk bedrijf wint de verkiezing ‘Beste bedrijf van Súdwest-Fryslân 2021’? Tijdens een gaaf ondernemersevent op maandagavond 15 november in het theater in Sneek maken we bekend wie de winnaar is. Ben jij erbij?

Ondernemersprijs 2019

Wat kun je verwachten van het ondernemersevent?

Inspirerende sprekers die ons meenemen in de complexiteit van innovatie en ondernemen én een toekomst waarin hoe we leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Verder de finale van de verkiezing ‘Beste bedrijf van Súdwest-Fryslân 2021’ en voldoende gelegenheid om te netwerken met collega ondernemers en de gemeente.

De 7 genomineerden

De genomineerden voor de Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân 2021 zijn bekend. Boomsma Shipping, Brandmerck, Brandsma Digitaal Meten, De Stille Boot, EFKO beton, Tegelgroothandel Julius v/d Werf en The Imagineers zijn genomineerd voor de verkiezing ‘Beste bedrijf van Súdwest-Fryslân 2021’.

De jury koos deze zeven bedrijven uit de zestien bedrijven die in de race waren voor de titel. De zestien bedrijven zijn door sectorspecialisten van YnBusiness bezocht. Ynbusiness heeft de bedrijven bevraagd op de thema’s ondernemerschap, bedrijfsvoering, financieel en innovatie en heeft bij de jury verslag uitgebracht. De jury was blij verrast met alle inzendingen en kon maar moeilijk een keuze maken voor de genomineerden. Dit is de reden dat er deze editie zeven bedrijven genomineerd zijn voor de prijs, in plaats van zes zoals in eerste instantie de bedoeling was.

De  3 finalisten het ‘Beste bedrijf Gemeente Súdwest-Fryslân 2021’

De jury ging afgelopen week langs bij de 7 genomineerden voor de Ondernemersprijs 2021. Zeven bedrijfsbezoeken die allen erg inspirerend en veelbelovend waren. Vervolgens kwam de jury bijeen om de knoop door te hakken. En hebben gekozen voor de bedrijven:

 • BDM – Brandsma Digitaal Meten
 • Julius Van Der Werf Tegelgroothandel
 • The Imagineers

Jurylid Wytze G. Rijke van TCNN: “De genomineerde bedrijven zijn stuk voor stuk indrukwekkende voorbeelden van innovatief ondernemerschap in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze pareltjes zijn echter in totaal verschillende branches actief waardoor de eindbeoordeling een lastige exercitie is geweest. Eigenlijk zijn alle genomineerden winnaars, daar mogen ze echt trots op zijn”.

Finale tijdens Hét Ondernemersevent 2021

De drie finalisten verschijnen voorafgaand aan de finaleavond nog een keer voor de jury. Zij mogen hun bedrijf pitchen en vertellen waarom zij denken het beste bedrijf van Súdwest-Fryslân te hebben.

Op maandag 15 november tijdens Hét Ondernemersevent van Súdwest-Fryslân wordt de winnaar bekend gemaakt. Alle ondernemers uit Súdwest-Fryslân zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn in theater Sneek. Meld je aan via het aanmeldformulier.

Juryvoorzitter Dennis Carton: ‘Innovatie en ondernemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zeker met een toekomst waarin werken, wonen en ondernemen drastisch gaan veranderen. Dat vraagt veel van ondernemers. Niet voor niets is het thema van deze editie van de Ondernemersprijs dan ook: Ynnovaasje, fernije foar in bettere takomst.’

Naast Dennis Carton, directeur van YnBusiness, bestaat de jury van de Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân 2021 uit de volgende personen: Mascha Perquin van Mama Mascha, Johanna Jorritsma van Royal Vriesco  / A House of Happiness, Wytze Rijke, TechnologieCentrum Noord-Nederland en Tjeerd-Anne Meester, Meester Nautic (winnaar Ondernemersprijs 2019, thema sociaal werkgeverschap).

Finale Ondernemersprijs 2019

Kom alvast in de sfeer van het ondernemersevent en check de aftermovie van de uitreiking van de Ondernemersprijs 2019!

Gemeente Súdwest-Fryslân bestaat dit jaar 10 jaar. Een extra reden om dit jaar een groot event voor ondernemers te organiseren om met elkaar terug te blikken en vooral ook vooruit te kijken. Zie ik je 15 november in het theater?

Bauke Dam, wethouder economische zaken

Programma Ondernemersprijs 2021

 • Inschrijven tot 1 september
 • Afname bedrijfsscan door Ynbusiness
 • 1 oktober bekendmaking 6 7 genomineerden
 • 11 oktober en 14 oktober bedrijfsbezoeken 7 genomineerden.
 • Bekendmaking 3 finalisten op 15 oktober.
 • 26/ 27 oktober pitchtraining finalisten
 • Presentatie finalisten voor jury op 3 november
 • Finaleavond in het theater in Sneek op maandagavond 15 november.

De gemeente Súdwest-Fryslân reikt in samenwerking met de Ondernemersfederatie de Ondernemersprijs uit. Met deze prijs willen we ondernemers die een voorbeeld zijn in het zonnetje zetten en andere ondernemers inspireren om hetzelfde te doen. Ieder jaar kiest de organisatie een ander belangrijk thema voor de prijs.

Waarom meedoen aan de Verkiezing onderneming van Súdwest-Fryslân 2021?

Meedoen biedt jou sowieso waardevolle tips en tricks voor je onderneming. Daarnaast maak je kans op een promotiefilm van jouw bedrijf, een pitchtraining,  gratis publiciteit voor jouw bedrijf en een uniek kunstwerk ter waarde van €2500,-.

Bedrijven die mee willen doen aan de verkiezing onderneming van het jaar Súdwest-Fryslân 2021 moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het bedrijf moet minimaal 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel Noord Nederland, waarbij de onderneming haar hoofdvestiging in Súdwest-Fryslân heeft. Peildatum van deze termijn is 31 december voorafgaande aan het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt.
 • Het bedrijf heeft een positief bedrijfsresultaat en zicht op continuïteit.
 • Het bedrijf onderscheidt zich door een innovatieve bedrijfsvoering.
 • Het bedrijf heeft minimaal 3 personen in dienst.
 • Alleen commerciële bedrijven kunnen meedoen aan de verkiezing. Stichtingen, verenigingen en (semi)overheidsinstellingen met een ideëel doel zijn uitgesloten van deelname.

 • Het bedrijf verleent zijn medewerking aan het verstrekken van voor de verkiezing relevante gegevens. Deze gegevens zijn alleen beschikbaar voor YnBusiness en de leden van de jury. Zij hebben een geheimhoudingsplicht.
 • De genomineerde bedrijven verklaren bij acceptatie van hun nominatie schriftelijk dat zij hun volledige medewerking verlenen aan het tot stand komen en het succes van de verkiezing.

De winnaar van de Ondernemersprijs ontvangt een uniek kunstwerk ter waarde van €2.500 gericht op het thema Innovatie*.

Annemiek van der Hoek wint ontwerpwedstrijd kunstwerk Ondernemersprijs 2021

Annemiek van der Hoek uit Sneek mag het kunstwerk maken voor de gemeentelijke Ondernemersprijs 2021 die dit jaar het thema ‘innovatie’ heeft. Haar idee werd gekozen uit de inzendingen van vijf kunstenaars uit de gemeente.