Ondernemersprijs 2021

Ynnovaasje Fernije foar in bettere takomst!

Op 15 november is, tijdens de online versie van Het Ondernemersevent, Brandsma Digitaal Meten uit Bolsward als winnaar uitgeroepen van de verkiezing ‘Beste bedrijf van Súdwest-Fryslân 2021’. Bekijk hier de aftermovie.

Winnaar van Ondernemersprijs 2021

De winnaar van de Ondernemersprijs 2021 is Brandsma Digitaal Meten!

Het bedrijf mag zich niet alleen zich het ‘Beste bedrijf van Súdwest-Fryslân 2021’ noemen, maar won ook een uniek kunstwerk van Annemiek van der Hoek dat zij speciaal voor deze gelegenheid ontwierp.

Het was niet gemakkelijk voor de jury om één winnaar te kiezen. “Alle genomineerden zijn winnaars. Deze 3 finalisten uit drie totaal verschillende branches, hebben laten zien dat ze alle drie deze prijs waard zijn. Maar uiteindelijk moeten we toch naar één bedrijf toe.”, aldus juryvoorzitter Dennis Carton.

“Deze ondernemer heeft laten zien dat zij met passie hun vak uitoefenen en werkelijk iedere kans aangrijpen om te innoveren. Ook gaan zij op fantastische wijze met hun mensen om. Zij onderscheiden zich verder met het

opleiden van stagiaires en de activiteiten die zij in het onderwijs ontplooien. Het ondernemerschap van Brandsma past helemaal in de huidige tijdgeest.”

De jury ging niet over één nacht ijs. Het was een lang proces waarin de jury uiterst serieus en professioneel te werk ging. Een uitgebreide bedrijfsscan op alle inschrijvingen leverde zeven geselecteerde kandidaten op. Elk van deze zeven bedrijven werd door de jury bezocht. Dit heeft geleid tot drie finalisten: Brandsma Digitaal Meten (Bolsward), Tegelgroothandel Julius van der Werf (Sneek) en The Imagineers (Sneek).

De finale van de Ondernemersprijs vond plaats tijdens het Ondernemersevent in het Theater Sneek.

De  3 finalisten het ‘Beste bedrijf Súdwest-Fryslân 2021’

De jury ging langs bij 7 genomineerden voor de Ondernemersprijs 2021. Zeven bedrijfsbezoeken die allen erg inspirerend en veelbelovend waren. Vervolgens kwam de jury bijeen om de knoop door te hakken. En hebben gekozen voor de bedrijven:

 • BDM – Brandsma Digitaal Meten
 • Julius Van Der Werf Tegelgroothandel
 • The Imagineers

Leden van de jury

Naast Dennis Carton, directeur van YnBusiness, bestaat de jury van de Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân 2021 uit de volgende personen: Mascha Perquin van Mama Mascha, Johanna Jorritsma van Royal Vriesco  / A House of Happiness, Wytze Rijke, TechnologieCentrum Noord-Nederland en Tjeerd-Anne Meester, Meester Nautic (winnaar Ondernemersprijs 2019, thema sociaal werkgeverschap).

Finale Ondernemersprijs 2019

Kom alvast in de sfeer van het ondernemersevent en check de aftermovie van de uitreiking van de Ondernemersprijs 2019!

Gemeente Súdwest-Fryslân bestaat dit jaar 10 jaar. Een extra reden om dit jaar een groot event voor ondernemers te organiseren om met elkaar terug te blikken en vooral ook vooruit te kijken. Zie ik je 15 november in het theater?

Bauke Dam, wethouder economische zaken

Programma Ondernemersprijs 2021

 • Inschrijven tot 1 september
 • Afname bedrijfsscan door Ynbusiness
 • 1 oktober bekendmaking 7 genomineerden
 • 11 oktober en 14 oktober bedrijfsbezoeken 7 genomineerden.
 • Bekendmaking 3 finalisten op 15 oktober.
 • 26/ 27 oktober pitchtraining finalisten
 • Presentatie finalisten voor jury op 3 november
 • Finaleavond op maandagavond 15 november, digitaal te volgen via www.liveplusonline.nl/ondernemersprijs-swf.

Wij reiken in samenwerking met de Ondernemersfederatie de Ondernemersprijs uit. Met deze prijs willen we ondernemers die een voorbeeld zijn in het zonnetje zetten en andere ondernemers inspireren om hetzelfde te doen. Ieder jaar kiest de organisatie een ander belangrijk thema voor de prijs.

Waarom meedoen aan de Verkiezing onderneming van 2021?

Meedoen biedt jou sowieso waardevolle tips en tricks voor je onderneming. Daarnaast maak je kans op een promotiefilm van jouw bedrijf, een pitchtraining,  gratis publiciteit voor jouw bedrijf en een uniek kunstwerk ter waarde van €2500,-.

Bedrijven die mee willen doen aan de verkiezing onderneming van het jaar Súdwest-Fryslân 2021 moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het bedrijf moet minimaal 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel Noord Nederland, waarbij de onderneming haar hoofdvestiging in Súdwest-Fryslân heeft. Peildatum van deze termijn is 31 december voorafgaande aan het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt.
 • Het bedrijf heeft een positief bedrijfsresultaat en zicht op continuïteit.
 • Het bedrijf onderscheidt zich door een innovatieve bedrijfsvoering.
 • Het bedrijf heeft minimaal 3 personen in dienst.
 • Alleen commerciële bedrijven kunnen meedoen aan de verkiezing. Stichtingen, verenigingen en (semi)overheidsinstellingen met een ideëel doel zijn uitgesloten van deelname.

 • Het bedrijf verleent zijn medewerking aan het verstrekken van voor de verkiezing relevante gegevens. Deze gegevens zijn alleen beschikbaar voor YnBusiness en de leden van de jury. Zij hebben een geheimhoudingsplicht.
 • De genomineerde bedrijven verklaren bij acceptatie van hun nominatie schriftelijk dat zij hun volledige medewerking verlenen aan het tot stand komen en het succes van de verkiezing.

De winnaar van de Ondernemersprijs ontvangt een uniek kunstwerk ter waarde van €2.500 gericht op het thema Innovatie*.

Annemiek van der Hoek wint ontwerpwedstrijd kunstwerk Ondernemersprijs 2021

Annemiek van der Hoek uit Sneek mag het kunstwerk maken voor de gemeentelijke Ondernemersprijs 2021 die dit jaar het thema ‘innovatie’ heeft. Haar idee werd gekozen uit de inzendingen van vijf kunstenaars uit de gemeente.