Contact

Marijke Griek

Marijke Griek

Telefoon: 0514-522 560 of 06-251 253 58
E-mail: marijkegriek@gmail.com

Per 1 mei 2007 ben ik aangenomen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs), bij de gemeente Nijefurd en ben ik meegegaan naar de nieuwe gemeente Súdwest-Fryslân. Ik woon in Hindeloopen, ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Er werd gevraagd om wat over onszelf te schrijven, nu is het natuurlijk niet zo makkelijk om jezelf te promoten en het moet natuurlijk ook geen wedstrijd worden maar ik zal vertellen hoe ik te werk ga bij een huwelijk.

Ik maak een paar weken voor de grote dag een afspraak met jullie voor een gesprek. We bespreken dan wat jullie wensen voor de ceremonie zijn en ik heb een lijstje met allerlei vragen over jullie leven, jullie eerste ontmoeting, jullie toekomst plannen en over alles wat met jullie liefde te maken heeft. Met die antwoorden ga ik aan de slag en probeer een mooie persoonlijke toespraak voor jullie te maken. Ik vind het belangrijk dat een bruidspaar zichzelf herkent in een toespraak maar dat ook de familie er bij wordt betrokken. Daarom vraag ik ook vaak om wat over je jeugd te vertellen, voor de ouders is het toch ook een belangrijke dag. Het is eigenlijk te veel om het allemaal op papier te zetten, maar dat wordt allemaal duidelijk bij het voorgesprek.

Ik hoop in de toekomst nog veel mensen te mogen trouwen, het is een hele speciale dag voor het bruidspaar, en ik zou het een eer vinden als ik daar bij mag zijn als "babs". Ik wens jullie veel succes met het voorbereiden van jullie grote dag en met het uitzoeken van een ambtenaar. Ik doe de toespraken alleen in het Nederlands en speciaal voor de Hindeloopers in het Hylpers.

Vriendelijke groeten en misschien tot ziens.