Koninklijke onderscheidingen

Een keer per jaar worden Nederlanders die zich bijzonder ingezet hebben voor de samenleving beloond met een Koninklijke onderscheiding. Eind april rond Koningsdag worden deze onderscheidingen uitgereikt en ‘regent’ het lintjes.

Ken jij iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving? Dan kan je hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0515 of stuur een e-mail naar koninklijkeonderscheidingen@sudwestfryslan.nl. Wij helpen je graag verder om deze persoon voor te dragen.

Lintje Koninklijke Onderscheiding

Begin op tijd!

Je kan het hele jaar een aanvraag indienen bij de gemeente waar de persoon woont. Lever je aanvraag wel uiterlijk vóór 1 juni in. Alleen dan wordt je aanvraag in behandeling genomen voor de eerstvolgende Lintjesregen.

Meer informatie

Een persoon komt in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding als hij of zij:

  • zich al jarenlang belangeloos inzetten voor de samenleving;
  • meer heeft gedaan dan normaal gesproken van iemand verwacht mag worden.

Verzamel van de persoon de volgende gegevens:

  • bij welke verenigingen is hij of zij actief of actief geweest en hoe lang;
  • een duidelijke omschrijving van het vrijwilligerswerk;
  • hoeveel uren hij of zij vrijwilligerswerk doet.

Neem vervolgens contact met ons op. Samen met jou gaan we kijken of deze persoon in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding.

Daarna ontvang je van ons een voorstelformulier. Lever het ingevulde voorstelformulier met de ondersteunende brieven uiterlijk vóór 1 juni in.