Kinderopvangtoeslagaffaire

Toeslagenaffaire: we helpen met een nieuwe start

Ben je in de problemen geraakt door fouten bij het toekennen van de kinderopvangtoeslag? Dan kun je terecht bij de Belastingdienst voor financiële schade. Dit is lang niet altijd voldoende. Daarom kun je als gedupeerde hulp krijgen via de gemeente. Dit noemen we Brede ondersteuning.

Hulp nodig?

Bel of app Dennis (06 42 46 50 11) of stuur een e-mail:

Mail Dennis
Dennis Hooghiemstra
(06 42 46 5011)

Wat kun je van ons verwachten

Je krijgt deze hulp van ons team SWF Tichtby. Speciaal voor gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben wij een team dat voor je klaar staat.  Zij helpen je bij het maken van een nieuwe start.

Dit werkt zo:

  • Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.
    Je kunt ook zelf contact opnemen om een afspraak te maken.
  • De consulent brede ondersteuning komt bij je langs voor een gesprek.
    Als je liever ergens anders wilt afspreken, dan kan dit ook. De consulent luistert naar jouw verhaal. Samen kijken we wat je nodig hebt om een nieuwe start te maken.
  • De consulent maakt samen met jou een plan.
    Elke ouder, gezin of kind krijgt een eigen plan, op maat. Hierin staat wat je met hulp van de gemeente wilt bereiken en wat daarvoor nodig is.

Wat is de kindregeling?

De kindregeling is er voor kinderen en jongeren die in de problemen met de kinderopvangtoeslag van dichtbij meemaakten. Omdat hun ouders gedupeerd zijn. Door de gemaakte fouten hebben veel kinderen en jongeren moeilijke dingen meegemaakt. Om al deze kinderen en jongeren te helpen is de kindregeling gemaakt.

Voor deze kinderen en jongeren is er een speciale schuldhulpregeling. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact met Dennis op. Bel of app Dennis (06 42 46 50 11) of stuur een e-mail naar tichtby@sudwestfryslan.nl

Wil je meer weten over de kindregeling? Kijk dan op kindregelingvoorjou.nl of neem contact met ons op. 

Meer informatie

  • Met jouw financiële situatie. Als het nodig is, zoeken we naar mogelijke oplossingen. Dit kan ook financiële ondersteuning zijn.
  • Met het aanpakken van problemen op het gebied van wonen, gezondheid, gezin en werk/opleiding.
  • Met contact leggen met instanties. Bijvoorbeeld met de Belastingdienst of woningcorporaties.

Klik voor vergroting op de afbeelding

Stap 1 - Eerste gesprek met de herstelexpert

Onze expert komt naar je toe voor een persoonlijk gesprek en luistert naar jouw verhaal. Samen ga je bekijken wat nodig is voor voor een nieuwe start op basis van 5 leefgebieden.

Stap 2 - Vervolggesprek met de herstelexpert en een collega

Als het nodig is dan volgt er een 2e gesprek met een collega erbij. Samen met jou, maken we een plan van aanpak. Hier staat wat je wilt bereiken, wat je daar voor nodig hebt en wat wij kunnen doen.

Stap 3 - Plan van aanpak

Binnen 2 weken is het plan van aanpak klaar. Deze ontvang je van je contactpersoon. Je hebt tijd om dit rustig door te lezen en met je contactpersoon te bespreken.

Stap 4 - Hoe nu verder?

Wij kijken zo snel mogelijk samen naar het plan van aanpak.

Stap 5 - Nieuwe start

Ben je het eens met het plan van aanpak, dan mag je deze ondertekenen en terugsturen. Wij regelen dat de ondersteuning wordt ingezet. En jouw contactpersoon koppelt dit aan jou terug.

Stap 6 - Nazorg

We hebben nog een aantal keer contact. Na ongeveer 3 maanden, een half jaar, 1 jaar en nog een keer na 2 jaar.

SWF Tichtby, voor hulp dichtbij

SWF Tichtby helpt inwoners van gemeente Súdwest-Fryslân bij het aanvragen van toeslagen en regelingen. Bij SWF Tichtby kun je langskomen voor informatie en hulp. Je bent welkom!