Vrije kavels

Je eigen huis bouwen

Wil je zelf je droomhuis bouwen? Als er vrije kavels beschikbaar komen, dan vind je die op deze pagina.

Op dit moment is er 1 vrije kavel in optie.

Oosthem Ald Rien fase 2 (1 vrije kavel in optie)

Groots en vrij wonen tussen de Afsluitdijk, Stavoren en Sneek, in een gebied met ruimte om te leven. Verbonden door water en wegen. Dit kan in Súdwest-Fryslân met haar 89 kernen, waaronder zes van de elf Friese steden. Hier voel je je thuis, of zoals de Friezen zeggen: thús.

Te koop

Een vrije kavel aan open vaarwater in Oosthem.

Over Oosthem

Karakteristieke vergezichten, fantastische luchten, veel (vaar)water, allerhande weidevogels, gevarieerde natuur en tegelijkertijd een hele centrale ligging. Oosthem ligt nabij IJlst met een treinstation en op slechts enkele kilometers van Sneek en de aansluitingen op de A7. Oosthem telt ongeveer 450 inwoners en ligt aan vaarwater de Wijmerts. Hiermee is het een geliefd dorp voor watersportliefhebbers. In dit dorp kun je, binnen de eisen van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan, het huis van jouw dromen bouwen.

Woningbouw

In het noordelijke deel van Oosthem en ten westen van de Alde Rien wordt de nieuwbouwwijk Ald Rien gerealiseerd. In deze tweede fase is ruimte voor 19 woningen. Daarvan worden 4 ruime kavels gelegen aan (sloep) vaarwater verkocht. Het zijn zogenaamde vrije kavels, dus je kunt zelf een aannemer zoeken en jouw droomhuis realiseren. Drie vrije kavels zijn reeds verkocht. Er is nog één vrije kavel beschikbaar.

Op de overige 15 percelen komen 6 waterwoningen, 5 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen die projectmatig worden ontwikkeld.

Duurzaamheid

Woonwijk Ald Rien fase 2 wordt een duurzame, klimaatadaptieve en groene wijk. Energie- en waterverbruik worden geminimaliseerd en er worden biobased materialen toegepast. Na de verkoop van de kavels gaan wij graag met de kopers in gesprek over dit onderwerp.

Kavelinformatie

Deze kavel is in optie.

  • Nummer: Kavel 14
  • Grootte kavel: 744 m2
  • Bedrag inclusief BTW: € 215.000.- v.o.n.
  • Meer informatie: Plattegrond kavel 14 (pdf)

De koopsom is vrij op naam incl. 21% BTW (Daarbij zijn o.a. inbegrepen: grondkosten, notariskosten i.v.m. transportakte en kadastergegevens).

Goed om te weten                                     

  • De bodem is onderzocht op eventuele verontreiniging en geschikt gebleken voor woningbouw.
  • Op de kavels mag een vrijstaande woning (voor eigen bewoning) worden gebouwd.
  • De kavels sluiten rechtstreeks aan op de openbare weg.
  • De kavels krijgen aansluitingsmogelijkheden voor (nuts)voorzieningen, zoals elektra, water, telefoon, kabel- en rioolontsluiting voor vuil en schoon water.
  • Sonderingen en drainage worden niet door de gemeente verzorgd.
  • Er komt in het nieuwe woningbouwplan een speeltuin en sportveldje.

Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitsplan

Een bestemmingsplan is een ruimtelijk plan waarin de bestemming van grond wordt vastgelegd door de gemeente. Het beeldkwaliteitsplan is een aanvulling op het bestemmingsplan. Hierin staat bijvoorbeeld vermeld waar je rekening mee moet houden bij het bouwen van je droomhuis.

Bouw- en woonrijp maken

Wij zorgen ervoor dat de kavels bouwrijp worden overgedragen. Dit betekent dat de grond en de omliggende openbare ruimte zo bewerkt wordt dat er met bouwen begonnen kan worden. Als de bouwwerkzaamheden klaar zijn, wordt de openbare ruimte woonrijp gemaakt. Woonrijp maken, betekent dat het bouwterrein geschikt wordt gemaakt voor uiteindelijk gebruik. Het gaat om het aanbrengen van voorzieningen, zoals: definitieve verhardingen, parkeerplaatsen, straatverlichting en groenvoorzieningen. De inrichting van deze locatie is al globaal bepaald, maar mogelijk doet de gemeente nog aanpassingen op detailniveau.

Meer informatie

Je kunt hier verschillende documenten downloaden:

Contact of belangstelling?

Heb je belangstelling voor de vrije kavel of heb je nog vragen/opmerkingen? Neem contact op met de heer J. Menage, via 14 0515 of j.menage@sudwestfryslan.nl.

Zie ook