Inkomensondersteuning

Als je geen of weinig inkomen hebt zijn er verschillende regelingen waar je gebruik van kunt maken. Vind je het lastig om aan het einde van de maand uit te komen? Zet dan je inkomsten en uitgaven eens op een rij en maak online je eigen geldplan. Lees verder voor de mogelijkheden en regelingen.

Zet je inkomsten en uitgaven op een rij

  • Kun je je rekeningen blijven betalen? Met dit budgetadvies van de Nibud zet je al je inkomsten en uitgaven op een rij en kun je zien hoe je ervoor staat.
  • Vind je het lastig om aan het eind van de maand financieel goed uit te komen? Met Startpunt Geldzaken maak je online je eigen geldplan door je inkomsten en uitgaven te plannen. Je krijgt adviezen, tips en belangrijke actiepunten passend voor jouw situatie. Het invullen van de geldplannen is anoniem en gratis.

Meer informatie over inkomensondersteuning

Vind je het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Weet jij waar je geld elke maand aan opgaat? Of wil je meer grip op je inkomsten en uitgaven? Maak dan jouw eigen geldplan op de website van Startpunt Geldzaken.

Met een geldplan houd je je geldzaken op orde. Zo weet je precies wat je kunt doen om je financiële situatie te verbeteren.

De geldplannen zijn geschikt voor iedereen. Of je nu uit de geldzorgen wilt komen, beter wilt kunnen rondkomen of bijna 18 wordt. Elke situatie is weer anders. Er zijn voor verschillende situaties geldplannen.

Het invullen van de geldplannen is anoniem en gratis.

Kom je er zelf niet uit?

Neem dan contact op met het gebiedsteam. Vul het contactformulier of bel ons via 14 0515.

Er zijn verschillende vrijwillige organisaties in onze gemeente waar je terecht kunt voor hulp.

Papierwinkel

Voor het invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen en hulp bij betaalregelingen kun je bij de Papierwinkel terecht. Op de volgende locaties vind je papierwinkels:

Sneek
papiersneek@stipepunt.nl
Telefoon: 06 5028 6430

Bolsward
papierbolsward@stipepunt.nl
Telefoon: 06 5207 1121

Koudum
papierkoudum@stipepunt.nl
Telefoon: 062118 7736

Makkum
papiermakkum@stipepunt.nl
Telefoon: 06 2569 0609

Budgetmaatjes

Bij Budgetmaatjes ondersteunen vrijwilligers mensen die schulden hebben. Neem telefonisch contact op via 058-2130046 of mail naar info@solidairfriesland.nl.

Thuisadministratie Humanitas

Thuisadministratie Humanitas ondersteunt bij het op ordenen en regelen van de financiële thuisadministratie. Neem contact op via het telefoonnummer 06-83116847 of mail naar thuisadm@humanitas-zwf.nl.

Steunpunt UGS

Het Steunpunt UGS bestaat uit belangenbehartiging voor mensen met een laag inkomen. Je kunt hierbij denken aan hulp bij onder andere aanvragen van uitkeringen, regelingen, schuldhulp, bemiddeling en bezwaar. Neem contact op met Steunpunt UGS via 06-81656521 of mail naar secretariaat@ugs-fryslan.nl.

Inwoners met een uitkering of laag inkomen krijgen jaarlijks de Kansbrief in de bus. Hierin staat een overzicht van de belangrijkste regelingen voor inkomensondersteuning en geeft informatie over advies en hulp.

Heb je vragen over de verschillende regelingen in de Kansbrief? Stel deze dan aan de instanties die in de Kansbrief zijn genoemd. Ook kun je met vragen bij het gebiedsteam terecht. Je kunt telefonisch contact opnemen via ons nummer 14 0515.

Download de kansbrief

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Maak dan een afspraak met het gebiedsteam. Je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 14 0515.

Zie ook