Contact

Paspoort, identiteitskaart en rijbewijs

Is jouw bezoek aan het gemeentehuis niet noodzakelijk? Stel je bezoek uit!

  • Een rijbewijs aanvragen kan alleen als dit document nog maximaal 1 maand geldig is. Is je rijbewijs langer dan een maand geldig? Stel je bezoek dan nog even uit.
  • Door de coronamaatregelen is het voor inwoners nog steeds niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. Vanuit de Europese Unie is opnieuw een coulanceregeling getroffen. Vanaf 6 maart 2021 geldt het volgende: Is de geldigheid van het rijbewijs (+ code 95) verlopen in de periode van 1 september 2020 tot en met 30 juni 2021, dan mag je 10 maanden blijven rijden vanaf de einddatum van het rijbewijs. Mensen met dat rijbewijs blijven verzekerd en krijgen geen boete als ze staande worden gehouden tot de periode dat de coulanceregeling geldt. Er geldt eenzelfde coulance voor alle beroepschauffeurs waarvan de code 95 in de periode tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021 verloopt. De regeling geldt ook voor Europeanen die in Nederland verblijven met een verlopen rijbewijs van een andere lidstaat. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie.
  • De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer.
  • Wil je een (nieuw) document aanvragen? Maak dan eerst een afspraak.
  • Wil je jouw document ophalen? Maak ook dan eerst een afspraak.