Contact

Paspoort, identiteitskaart en rijbewijs

Is jouw bezoek aan het gemeentehuis niet noodzakelijk? Stel je bezoek uit!

Door deze regeling kun je binnen Europa tijdelijk blijven doorrijden met jouw verlopen rijbewijs. De voorwaarden van deze tijdelijke regeling zijn:

 • Het rijbewijs die tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021 verloopt, blijft 10 maanden langer geldig vanaf de einddatum van het rijbewijs.
  Dit geldt ook voor alle beroepschauffeurs waarvan de code 95 op het rijbewijs staat.
  De regeling geldt ook voor Europeanen die in Nederland verblijven met een verlopen rijbewijs van een andere lidstaat. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie.

  • Rijbewijs mét code 95 verliep in de periode vanaf 1 juni tot 1 september 2020? Jouw rijbewijs en code 95 is nog 13 maanden na de verloopdatum geldig.
  • Rijbewijs mét code 95 verliep of verloopt in de periode vanaf 1 september 2020 tot 1 november 2021? Jouw rijbewijs en code 95 is nog 10 maanden na de verloopdatum geldig.
 • Verloopt het rijbewijs of een categorie op het rijbewijs in deze periode, dan mag je doorrijden binnen Europa met het verlopen rijbewijs. Je blijft in die periode verzekerd en krijg je geen boete als je aangehouden wordt.
 • De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst. Bijvoorbeeld door een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer.
 • De regeling geldt voor alle EU-lidstaten en voor het rondrijden binnen Europa. Niet EU-rijbewijzen vallen buiten deze regeling.
 • De regeling geldt ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn. De minister roept mensen met zo’n rijbewijs op om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat hun medische keuring en de beoordeling van de rijvaardigheid heeft plaatsgevonden. Op de website van de RDW vind je meer informatie.
 • Wil je een (nieuw) document aanvragen of wil je jouw document ophalen? Maak dan eerst een afspraak.