Hinke Wolthuizen

Telefoon: 058 250 1720 / 06 203 795 09
E-mail: hinkebabs@gmail.com

Nog steeds krijg ik kippenvel als ik mag zeggen: ‘Dan verklaar ik dat .. en .. nu voor de wet aan elkaar zijn verbonden

Toen ik vroeger trouwde was Mevrouw Greetje Slippens de ambtenaar. Ze deed het zo leuk! Op dat moment dacht ik: ‘Dat wil ik later ook gaan doen als ik ouder ben’. Nu ben ik ouder en vanaf april 1990 met veel plezier BABS. Nog steeds, als ik mag zeggen : ‘Dan verklaar ik dat .. en .. nu voor de wet aan elkaar zijn verbonden’, krijg ik kippenvel, grappig hè? Ik vind het echt een voorrecht om bij een verbintenis te mogen zijn in deze belangrijke rol.

Verder beoordeel ik toneelstukken voor uitgave en vertaal die soms. Daarnaast ben ik ook invaller in het basisonderwijs. Ook speel ik graag toneel, zing ik in een zanggroepje van vier mensen en in een musicalkoor van twaalf vrouwen, fiets en wandel ik graag het liefst in de bergen en lees ik voor het slapengaan. Reizen doe ik ook erg graag. Ik interesseer me in de natuur en de wetenschap. Ik hou veel van dieren (behalve slangen brr, maar die ken ik dan ook niet goed) en heb drie heerlijke katten en een teckel, die me veel plezier bezorgen.

Ik omschrijf mezelf als een open en vrolijk mens en ik ga graag met andere mensen om. In mijn toespraken probeer ik naast alle belangrijke en serieuze zaken ook humor toe te voegen, want lachen is immers gezond! De wensen van het paar staan bij mij voorop, want het is tenslotte hun dag.

Als ik uw ambtenaar mag zijn dan kunt u me vragen om een toespraak te schrijven in het Nederlands, het Frysk en in het Sneekers. Ook kan ik Engels en Duits aan de toespraak toevoegen als u dat wilt. Daarnaast ken ik een paar woorden Frans, Arabisch en Tsjechisch. Ik heb ook al eens het welkom en de afsluiting gedaan in het Roemeens, Spaans en een taal van een stam uit Afrika. Als ik die tekst via een MP3-opname van jullie krijg, ga ik ermee oefenen en dan voeg ik het aan de toespraak toe.

Hoe dan ook: ik feliciteer jullie allemaal alvast met jullie voornemen om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dag, dag.

Babs Hinke Wolthuizen