Hinke Wolthuizen

Telefoon: 058 250 1720 / 06 203 795 09
E-mail: hinkebabs@gmail.com

Nog steeds krijg ik kippenvel als ik mag zeggen: ‘Dan verklaar ik dat .. en .. nu voor de wet aan elkaar zijn verbonden'.

Toen ik vroeger trouwde was Mevrouw Greetje Slippens de ambtenaar. Ze deed het zo leuk! Op dat moment dacht ik: ‘Dat wil ik later ook gaan doen als ik ouder ben’. Nu ben ik ouder en vanaf april 2010 met veel plezier BABS. Nog steeds, als ik mag zeggen: ‘Dan verklaar ik dat .. en .. nu voor de wet aan elkaar zijn verbonden’, krijg ik kippenvel, grappig hè? Ik vind het echt een voorrecht om bij een verbintenis te mogen zijn in deze belangrijke rol.

Verder beoordeel ik toneelstukken voor uitgave en vertaal die soms. Ook speel ik graag toneel en schilder en zing (vierstemmig) in een zanggroepje van 4 mensen. Ik fiets en wandel graag en wandel het liefst in de bergen. Ik lees voor het slapengaan. Reizen doe ik ook erg graag. Ik interesseer me in de natuur en de wetenschap. Ik hou veel van dieren (behalve slangen brr, maar die ken ik dan ook niet goed) en heb 2 heerlijke katten en een teckel, die me veel plezier bezorgen.

Ik omschrijf mezelf als een open en vrolijk mens en ik ga graag met andere mensen om. In mijn toespraken probeer ik, naast alle belangrijke en serieuze zaken, ook humor toe te voegen, want lachen is immers gezond! De wensen van het paar staan bij mij voorop, want het is tenslotte hún dag.

Als ik jullie ambtenaar mag zijn dan kun je me vragen om een toespraak te schrijven in het Nederlands, het Frysk, in het Sneekers of Engels. Ook kan ik Duits aan de toespraak toevoegen als je dat wilt. Daarnaast kan ik altijd wat woorden toevoegen in welke taal dan ook, als ik het van jullie aangeleverd krijg. Als ik de tekst via een whatsapp-opname van jullie krijg, ga ik ermee oefenen en dan voeg ik het aan de toespraak toe. Ik heb eens een welkom en tot ziens gedaan in het Swahili, dat was wel moeilijk, hoor! Ik spreek een beetje Arabisch en Tsjechisch.

Hoe dan ook: ik feliciteer jullie alvast met jullie voornemen om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dag, dag.

Babs Hinke Wolthuizen

Zie ook