Hinke van der Meer

Telefoon: 0514-682 062
E-mail: hinkevandermeer@outlook.com

Het is voor mij een uitdaging om aan deze bijzondere dag een steentje bij te dragen.

Als twee mensen van elkaar houden en graag willen trouwen of een geregistreerd partnerschap willen aangaan, kunnen ze bij mij terecht.

De reden dat ik ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) ben geworden, is omdat ik geïnteresseerd ben in het wel en wee van de mens. Trouwen is voor de meeste mensen een belangrijke stap in hun leven. Ze groeien naar de trouwdag toe.

Om aan deze bijzondere dag een steentje bij te dragen, is voor mij een uitdaging. Ik doe graag mijn best om de plechtigheid in te vullen naar de wensen van het koppel. Het is dus niet mijn bedoeling om van te voren in te vullen hoe de plechtigheid zal verlopen. Het enige wat een babs moet doen, is vragen om het jawoord. Verder staat er niets vast.

Vaak gaat aan het officiële moment een toespraak vooraf. Deze speech maak ik naar aanleiding van een gesprek met jullie. Dit gesprek is ongeveer een week voor de plechtigheid. Natuurlijk mag de toespraak ook door anderen worden gedaan, of is er geen toespraak, of gaat het nog anders. Dit geheel naar wens van het paar, het is dus allemaal vrij in te vullen. Ons gesprek is de basis voor de hele plechtigheid.

Ik ben in 1958 geboren. In 1984 ben ik getrouwd met Willem Prins en wij hebben drie kinderen. In Warns hebben wij een eigen bedrijf en ik verzorg de lessen geestelijk vormingsonderwijs aan de openbare basisschool De Totem, ook in Warns. Als moeder van drie kinderen beschouw ik de aanwezigheid van kinderen in de trouwzaal als een vrolijke noot.