Handhaving

Samen met inwoners willen wij de gemeente veilig en leefbaar houden. Handhavers spelen hierin een belangrijke rol. Zij controleren vergunningen, onderzoeken illegale dumpingen en voorkomen jeugdoverlast. Onze handhavers zorgen zo voor een veilige, schone en gezonde gemeente.

Handhaving

Melding doen

Wil je graag een melding doen van overlast? Van hangjeugd of geluidsoverlast? Meld het via onderstaande knop.

Overlast melden

Je kunt ook op andere manieren contact opnemen met onze handhavers.

  • Is er sprake van een levensgevaarlijke situatie? Bel 112. Geen spoed? Bel 0900-8844.
  • Wil je de handhaving bereiken of heb je vragen aan ze? Bel 140515 en vraag naar Team Handhaving
  • Zie je vormen van criminaliteit, misdaad of ondermijning? Dan kun je dit melden bij de politie of anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem
  • Wil je op een andere manier je melding doen? Dat kan ook via ons Instagram account. Regelmatig is er ook een volgdienst. Via de DM in Instagram stuur je een bericht naar dienstdoende collega’s. Zij reageren zo snel mogelijk op jouw bericht.

Buurtmiddeling

Heb je ruzie met je buren en kom je er samen niet uit? Dan helpt buurtbemiddeling jou en je buren graag. Door naar beide verhalen van de buren te luisteren helpen deze getrainde vrijwilligers om het conflict op te lossen. Buurtbemiddeling is gratis en is er voor al onze inwoners.

Wil je gebruik maken van buurtbemiddeling? Kijk dan op de website van buurtbemiddeling.

Ondermijning

Bij ondermijning gebruiken criminelen legale bedrijven en diensten voor illegale activiteiten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit noemen we ondermijning.
Voorbeelden zijn wietplantages in schuren, cafés gebruiken voor witwassen of illegale prostitutie. Om ondermijning te bestrijden werken wij samen met politie, handhaving, ondernemers en inwoners. Zo zorgen we voor een veilige en leefbare gemeente.

Onze handhavers controleren vergunningen en ondernemingen. Ze sluiten drugspanden, geven voorlichting aan jongeren en helpen we personen om te stoppen met drugscriminaliteit.
Ondermijning gezien? Bel dan met de wijkagent via 0900 8844 of meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Handhavingsverzoek

Heb je een vermoeden dat regels niet nageleefd worden? Bijvoorbeeld:

  • in het café beneden jouw woning is het terras na sluitingstijd nog open of een bedrijf op korte afstand van jouw woning produceert meer geluid dan is toegestaan.
  • je vermoedt dat je buurman een grotere overkapping heeft gebouwd dan de vergunning toestaat.

Je kan dan digitaal een handhavingsverzoek aanvragen. Een verzoek is nooit anoniem.

Handhavingsverzoek aanvragen

Wij nemen binnen 8 weken een besluit over jouw verzoek. Als het niet mogelijk is om binnen die termijn een besluit te nemen, dan kan het nog worden verlengd.

Zie ook