Handhaving en overlast.

Samen met de inwoners willen wij onze gemeente veilig en leefbaar houden. Onze handhavers spelen hierin een belangrijke rol, maar kunnen niet zonder jou als inwoner. Is er overlast bij jou in de buurt? Doe dan een melding. We proberen de melding binnen 5 werkdagen te behandelen.

Vermoed je dat iemand de regels overtreedt? Dien dan een verzoek tot handhaving in. Anonieme aanvragen nemen we niet in behandeling. Aan de hand van jouw verzoek besluiten wij of we wel of niet handhavend optreden. Je krijgt hierover van ons bericht.

Handhaving

Onze handhavers.

Ons team Handhaving bestaat uit 15 handhavers. Zij houden toezicht in onze gemeente en zijn daarnaast Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). De handhavers zijn in dienst van de gemeente en werken veel samen met de politie. Bijvoorbeeld bij de aanpak van geluidsoverlast, zwerfafval, hondenpoep en –bijtincidenten.

Onze handhavers zijn te herkennen aan hun speciale uniform. Ze maken hun rondes door de gemeente ter voet, met de dienstauto, per boot of op de bike. Ook controleren onze handhavers of eventuele vergunningen worden nageleefd, bijvoorbeeld bij een evenement.

Melding Openbare Ruimte.

Zie je iets op gemeentegrond wat stuk is of wat opgeruimd moet worden? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal? Doe dan een melding Openbare Ruimte.

Melding buiten openingstijden.

Wil je iets melden buiten onze openingstijden en heeft dit spoed? Zoals loshangende takken of een gat in de weg? Doe dan een spoedmelding.

Is er sprake van een levensgevaarlijke situatie voor een mens of dier, zoals geweld, bedreiging of een gaslucht? Neem dan direct contact op met de politie via 0900 8844 of bel bij spoed 112.

Gaat het niet om een levensgevaarlijke situatie? Doe dan een Melding van de overlast. We proberen de melding binnen 3 dagen te behandelen. De voortgang van de acties tegen de overlast zijn te volgen via het Twitter– en Instagramaccount van onze handhavers.

Is er overlast door jeugd, bijvoorbeeld op hangplekken, of heb je problemen bij het parkeren? Probeer dan eerst zelf de veroorzaker(s) aan te spreken. Stopt de overlast niet of verergert het? Meld dit dan bij onze handhavers. Om de melding goed te kunnen behandelen, vragen we je om een aantal gegevens in te vullen. Anonieme meldingen kunnen we niet goed behandelen en terugkoppelen.

Vind je iets op gemeentegrond, maar weet je niet van wie het is? Bijvoorbeeld een onbeheerde fiets? Dien dan ook een melding van overlast bij ons in.