Handhaving en overlast.

Samen met de inwoners willen wij onze gemeente veilig en leefbaar houden. Onze handhavers spelen hierin een belangrijke rol, maar kunnen niet zonder jou als inwoner. Is er overlast bij jou in de buurt? Doe dan een melding overlast.

Vermoed je dat iemand de regels overtreedt? Dien dan een verzoek tot handhaving in. Anonieme aanvragen nemen we niet in behandeling. Aan de hand van jouw verzoek besluiten wij of we wel of niet handhavend optreden. Je krijgt hierover van ons bericht.

Afbeelding

Onze handhavers.

Onze handhavers zijn toezichthouders met opsporings- (BOA, Buitengewoon Opsporingsambtenaren) en geweldsbevoegdheid. De handhavers zijn in dienst van de gemeente en werken veel samen met de politie. Onze handhavers richten zich onder andere op de controle van evenementen en vergunningen, illegale dumpingen (zwerfafval), jeugdoverlast, parkeerproblemen en bijtincidenten door honden.

Onze handhavers zijn te herkennen aan hun landelijke uniform. Ze maken hun rondes door de gemeente te voet, met de dienstauto, per boot of op de bike.  Je kunt onze handhavers volgen via Twitter– en Instagram.

Melding Openbare Ruimte.

Zie je iets op gemeentegrond wat stuk is of wat opgeruimd moet worden? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal? Doe dan een melding Openbare Ruimte.

Melding buiten openingstijden.

Wil je iets melden buiten onze openingstijden en heeft dit spoed? Zoals loshangende takken of een gat in de weg? Doe dan een spoedmelding.