Gebiedsteam

Kun jij in het dagelijks leven wel wat hulp gebruiken in het huishouden omdat het je alleen niet meer lukt? Heb je een vraag over de opvoeding van jouw kind? Of kom je financieel niet meer rond?

Medewerkers van het Gebiedsteam ondersteunen jou en helpen daar waar nodig is. Wij kunnen je telefonisch helpen, maar als het nodig is komen wij ook bij jou thuis voor een afspraak. Samen met jou en je omgeving zoeken we naar de beste oplossing voor je vraag.

Meer informatie over het Gebiedsteam

Het gebiedsteam helpt je graag met vragen over bijvoorbeeld:

  • Werk en inkomen, maar ook over schulden (Participatiewet). Denk aan een uitkering, het helpen bij zoeken naar werk of schulddienstverlening.
  • Hulp en ondersteuning aan kinderen, jongeren en ouders (Jeugdwet). Denk aan opvoedondersteuning of individuele begeleiding.
  • Zelfstandig wonen, leven en meedoen in de samenleving (Wet maatschappelijke ondersteuning). Denk aan Hulpmiddelen zoals een rolstoel, maar ook aan Dagbesteding.

Wij zoeken graag samen met jou naar een goede oplossing. Dit doen we het liefst tijdens een persoonlijk gesprek bij je thuis. Wil iemand uit jouw omgeving, zoals een familielid of vriend, ook graag meedenken over een oplossing?

Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leefsituatie en welke mogelijkheden er zijn voor hulp.

Het advies en de hulp van het gebiedsteam is gratis. Met onze gebiedsteamzoeker vind je het gebiedsteam waar jij terecht kunt.

Neem je contact op met het gebiedsteam? Dan worden je naam, adres en telefoonnummer genoteerd. Soms hebben we meer gegevens nodig om je zo goed mogelijk te helpen.

Hebben wij gegevens van een andere organisatie nodig? Dan nemen wij eerst contact met je op. We delen jouw gegevens pas wanneer wij schriftelijke toestemming hebben gekregen.

Na de afspraak maak je een plan om de gemaakte afspraken vast te leggen. Dit is het ondersteuningsplan. Het plan kun je zelf schrijven of samen met de medewerker van het gebiedsteam.

In dit plan schrijf je wat je zelf, eventueel met hulp, gaat doen, waar je (professionele) hulp bij nodig hebt en welke afspraken er tijdens het gesprek zijn gemaakt.

Is er sprake van een aanvraag voor een maatwerkvoorziening? Dan sturen wij een brief met het besluit over de aanvraag.

Een Onafhankelijk Cliënt Ondersteuner (OCO) geeft onafhankelijk advies over zorg, inkomen en jeugd. Heb je binnenkort een gesprek met een medewerker van het Gebiedsteam en vind je het fijn om hier wat ondersteuning bij te hebben? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO). De OCO denkt graag met je mee en zet hierbij jouw belangen voorop.

Heb je al een gesprek gehad met het gebiedsteam en is de uitkomst anders dan je had verwacht? Ook dan staat de OCO voor je klaar.

Wil je contact opnemen met de OCO? Stuur een mail naar MEE Noord of bel 088 023 11 00.