Contact

Gebiedsteam

Kun jij in het dagelijks leven wel wat hulp gebruiken in het huishouden omdat het je alleen niet meer lukt? Heb je een vraag over de opvoeding van jouw kind? Of kom je financieel niet meer rond? Medewerkers van het Gebiedsteam ondersteunen jou en helpen daar waar nodig is.  Wij kunnen je telefonisch helpen, maar als het nodig is komen wij ook graag bij jou thuis voor een afspraak. Samen met jou en je omgeving zoeken we naar de beste oplossing voor je vraag.

Belangrijke informatie vanwege corona

De medewerkers van onze gebiedsteams doen voorlopig geen huisbezoeken, ze maken alleen telefonische afspraken. Alleen in dringende situaties komen zij wel aan huis. Staat er een afspraak ingepland? Dan neemt een medewerker van het gebiedsteam contact met je op. De medewerkers van RMC/Leerplicht doen hun werk zoveel mogelijk telefonisch.

Meer informatie over het Gebiedsteam

Het gebiedsteam helpt je graag met vragen over bijvoorbeeld:

 • Mantelzorg en ondersteuning;
 • Relaties of eenzaamheid;
 • Geldproblemen of problemen met je uitkering;
 • Opvoeden en opgroeien;
 • Wonen, zoals een aanpassing in je woning of het aanvragen van huurtoeslag;
 • Werk, zoals werkloosheid of arbeidsongeschiktheid;
 • Onderwijs en problemen op school;
 • Verwerking bij bijvoorbeeld rouw, echtscheiding, mishandeling en verlies van mobiliteit;
 • Gezondheid, zoals ziekte, spanning, beperkingen of een opname in een verzorgingshuis;
 • Verslaving aan internet, alcohol, drugs of gokken;
 • Vervoer van en naar de dagbesteding.

Wij zoeken graag samen met jou naar een goede oplossing. Dit doen we het liefst tijdens een persoonlijk gesprek. Wil iemand uit jouw omgeving, zoals een familielid of vriend, ook graag meedenken over een oplossing? Dan zijn ze van harte welkom om aan te schuiven. Het gesprek is bij voorkeur bij jou thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leefsituatie en welke mogelijkheden er zijn voor hulp. Hebben wij de oplossing niet in huis? Dan brengen wij je in contact met personen of instanties die dit wel hebben.

Het advies en de hulp van het gebiedsteam is gratis. Met onze gebiedsteamzoeker vind je makkelijk en snel het gebiedsteam waar jij terecht kunt.

Neem je contact op met het gebiedsteam? Dan worden je naam, adres en telefoonnummer genoteerd. Komt er een medewerker van het gebiedsteam bij je langs voor een persoonlijk gesprek? Dan heeft hij of zij wat meer gegevens van je nodig. Deze gegevens zijn nodig om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen bij je vraag of probleem. Hebben wij gegevens van een andere organisatie nodig? Dan nemen wij eerst contact met je op. Wij delen jouw gegevens pas wanneer wij schriftelijke toestemming hebben gekregen.

Na de afspraak maak je een plan om de gemaakte afspraken vast te leggen. Dit is het ondersteuningsplan. Het plan kun je zelf schrijven of samen met de medewerker van het gebiedsteam. In dit plan schrijf je wat je zelf, eventueel met hulp, gaat doen, waar je (professionele) hulp bij nodig hebt en welke afspraken er tijdens het gesprek zijn gemaakt. Is er sprake van een aanvraag voor een maatwerkvoorziening? Dan sturen wij een brief met het besluit over de aanvraag.

In verband met het coronavirus gaan de inloopspreekuren voorlopig niet door.

Een Onafhankelijk Cliënt Ondersteuner (OCO) geeft onafhankelijk advies over zorg, inkomen en jeugd. Heb je binnenkort een gesprek met een medewerker van het Gebiedsteam en vind je het fijn om hier wat ondersteuning bij te hebben? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO). De OCO denkt graag met je mee en zet hierbij jouw belangen voorop.

Heb je al een gesprek gehad met het gebiedsteam en is de uitkomst anders dan je had verwacht? Ook dan staat de OCO voor je klaar.

Wil je contact opnemen met de OCO? Stuur dan een mailtje naar oco@meefriesland.nl of bel 058-2029006.

Wil je contact opnemen met het gebiedsteam? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact op.