Energieloket

Wat kun jij doen?

Hoe kun jij je huis kunt verduurzamen? Er zijn veel maatregelen die je zelf kunt nemen. Vaak kun je door vele kleine maatregelen of gedragsveranderingen veel energie en dus ook geld besparen. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina Energie besparen of vraag gratis een gesprek aan bij de Energiecoach. Hij/zij helpt je graag verder om energie te besparen. Kijk op Duurzaam Bouwloket voor energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van je huis, aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen.

Neem contact met ons op
icon-green-hand-plant-120x120

Energie besparen

Energie besparen kan op verschillende manieren. Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen?

icon-blue-energiecoach-120x120

Energiecoach

Energiecoaches helpen je graag om je energieverbruik te verminderen. Advies is gratis en voor iedereen. Maak een afspraak!

icon-green-aardgasvrijwijken-120x120

Duurzaam bouwloket

Wij werken samen met Duurzaam Bouwloket. Zij helpen je graag verder met gratis en onafhankelijk advies.

icon-green-elektrischeauto-2-120x120

Elektrisch rijden

Door te rijden met een elektromoto stoten we minder CO2 en fijnstof uit. Elektrisch rijden is stiller, schoner en zuiniger.

Snel naar

Ondernemers

Recyclen

Zwerfafval

Zonnepanelen

Succesverhalen

Duurzaam verbouwen historisch woning

23 februari 2023

Frans en Tryntsje kochten in 2017 hun karakteristieke jaren 20 woning in Koudum. Duurzaam verbouwen met behoud karakter.

Lees meer >

Bekijk alle succesverhalen >

Bij het Duurzaam Bouwloket kun je terecht voor al je vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden.

Ga naar de website.

Hier vind je praktische tips over hoe je energie kunt besparen, maar ook hoe je duurzaam kunt omgaan met voedsel en afval.

Ga naar de website.

Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.

Ga naar de website.

Onze gemeente ondersteunt de Nationale Duurzame Huizen Route en brengt duurzame voorbeelden graag onder de aandacht. Op deze pagina staan ook duurzame huizen uit onze gemeente. Bekijk de duurzame elementen van een woning en stel een vraag aan aan de huiseigenaar.

Ga naar de website

Sa maklik is een initiatief van de Friese Milieu Federatie. Met eenvoudige maatregelen en investeringen die zichzelf terugverdienen, bespaar je gemakkelijk energie. En dat is beter voor het klimaat. Op deze site vind je enkele bespaartips en advies.

Ga naar de website

Op deze websites kun je zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel er dan op passen en wat de terugverdientijd is.

Ga naar de website Zonatlas
Ga naar de website Zonnekaart

Lege batterijen inleveren