De Nieuwe Afsluitdijk

Dit is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de provincie Fryslân. Onze gemeente werkt hierin samen met de gemeenten Hollands Kroon en Harlingen. Met elkaar werken we aan de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk. Wil je meer weten? Lees hieronder verder.

Reden werkzaamheden Afsluitdijk

De werkzaamheden zijn nodig om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Daarbij is er ruimte voor veel ontwikkelingen, onder andere in het toerisme. De dijk is al een publiekstrekker, maar zal door De Nieuwe Afsluitdijk nog meer mensen aan gaan trekken. Er is ook veel aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit: er worden duurzame functies aan de dijk toegevoegd.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de versterking van de dijk en een grotere afvoercapaciteit van water uit het IJsselmeer naar de Waddenzee.

De Nieuwe Afsluitdijk heeft een positieve invloed op de regionale economie door duurzame energie, natuur, recreatie en toerisme te bundelen. Zo werken we samen aan een veilige, duurzame, aantrekkelijke en toekomstbestendige Afsluitdijk!

Hinder door werkzaamheden

Je ondervindt mogelijk hinder van de werkzaamheden op de Afsluitdijk. Op de website van De Nieuwe Afsluitdijk kun je de geplande werkzaamheden bekijken. Ook staat hier vermeld welke hinder dit kan geven. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vragen, opmerkingen of suggesties?

Heb je een vraag met betrekking tot de Afsluitdijk? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat door te bellen  naar Loket Afsluitdijk 0800-6040 of stuur een mail naar loket@deafsluitdijk.nl.

Het laatste nieuws vind je op de website van De Nieuwe Afsluitdijk.