Contact

Containers en afval

Wil je weten wanneer je de afvalcontainer bij de weg moet zetten? Bekijk dan de digitale afvalkalender. Is jouw container niet geleegd, beschadigd of vermist? Of wil je graag een extra container of een groter exemplaar aanvragen? Lees hieronder hoe je dit regelt.

Grof afval, zoals grofvuil, takken en Klein Chemisch Afval (KCA), lever je in bij onze milieustraten. Lukt het je niet om het grof afval zelf naar de milieustraat te brengen? Dan is het mogelijk om het afval door ons op te laten halen. Meer informatie vind je hieronder.

Wil je weten wanneer je de afvalcontainer bij de weg moet zetten? Dit vind je in de digitale afvalkalender.

Containers worden geleegd

Wy wurkje oan in skjinne gemeente.

Veelgestelde vragen

Heb je regelmatig teveel restafval? Dan is het mogelijk om een extra container aan te vragen. Je herkent deze tweede grijze container aan zijn rode deksel.

Voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) is het ook mogelijk om een tweede of derde container aan te vragen. Wij leveren alleen nog maar de grote 240 liter gft-container, de kleine 140 liter gft-container wordt niet meer aangeboden.

Maak jij nog gebruik van een kleine gft-container van 140 liter? Dan kun je er ook voor kiezen om deze om te wisselen voor groter exemplaar. Je krijgt binnen 5 dagen na betaling een nieuwe container.

Aan de aanvraag van een extra container zitten wel kosten verbonden.

Aan een aanvraag voor een extra of grotere container zijn kosten verbonden.

Kosten extra container 2020
Situatie Bedrag
Gebruik en legen tweede restafvalcontainer € 175,80 per jaar (verrekenen met afvalstoffenheffing)
Eén extra of grotere gft-container Eenmalig € 50,70
Gelijktijdige levering van 2 gft-containers Totaal € 81,15
Gelijktijdige levering van 3 gft-containers Totaal € 111,60
Legen extra gft-containers Gratis

In sommige dorpen en steden is het mogelijk om een papiercontainer aan te vragen. Wil je weten of dit ook in jouw woonplaats kan? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 0515 en vraag naar team Reiniging.

Grof afval, zoals grofvuil, takken en Klein Chemisch Afval (KCA), lever je in bij onze milieustraten.

Lukt het je niet om het grof afval zelf naar de milieustraat te brengen? Dan is het mogelijk om het afval door ons op te laten halen. Wil je meer weten, bijvoorbeeld over de kosten? Klik dan op de knop hieronder.

Meer informatie

Is je container niet geleegd, maar stond hij wel op tijd en op de juiste manier aan de weg geplaatst? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op via 14 0515 en vraag naar team Reiniging. Wij proberen jouw container dan alsnog te legen.

Tips voor plaatsen container aan de weg

Soms worden containers niet geleegd, omdat ze niet op de juiste manier aan de weg staan. Voorkom dit probleem met de volgende tips:

  • Stamp het afval niet te veel aan, dan blijft het misschien vastzitten tijdens het legen;
  • Houd 30 centimeter ruimte tussen de containers. Dit is ongeveer een stoeptegel;
  • Heeft het gevroren? Steek het afval in je container dan los van de zijkanten;
  • Zet je container vóór 07.00 uur ‘s ochtends bij de weg;
  • Zit er een gele kaart aan je container? Dan is er wat verkeerd gegaan bij het legen. Dit staat ook op de kaart.

Is je container beschadigd en niet meer te gebruiken? En wil je hem omwisselen? Vraag dan een nieuwe container aan.

De gft-container wordt alleen nog maar geleverd in de grootte van 240 liter, de kleine 140 liter gft-container wordt niet meer aangeboden.

Ben je je afvalcontainer kwijt of denk je dat hij is gestolen? Geef dit dan aan ons door via het meldingsformulier. Je kunt het formulier ook bij de balie ophalen of toegestuurd krijgen. Hebben wij jouw melding ontvangen? Dan krijg je binnen 5 dagen een nieuwe container van ons.

Ga je verhuizen en zijn er nog geen containers bij je nieuwe huis? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 0515 en kies voor de optie afval en containers. Wij zorgen er dan voor dat er containers bij je nieuwe huis komen.