Kamperen

Kamperen mag in Nederland alleen op campings of terreinen die daarvoor bestemd zijn. Wil je buiten een bestemde camping of terrein kamperen? Voor bijzondere situaties kun je een tijdelijke ontheffing aanvragen. Wil je overnachten tijdens een evenement dat in de gemeente wordt georganiseerd? Tijdens de Sneekweek en de Elfstedentocht kun je overnachten op de daarvoor speciaal ingerichte campings. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Meer informatie over de kampeerontheffing

Wil je buiten een bestemde camping of terrein kamperen? Voor bijzondere situaties kun je een tijdelijke ontheffing aanvragen.

Je hoeft GEEN ontheffing aan te vragen als je:

  • kampeert op je eigen erf;
  • kampeert in een tent bij je boot op een aanlegplaats in beheer bij de Marrekrite;
  • maximaal 72 uur kampeert in een camper of kampeerauto op een door de gemeente bestemde camperovernachtingsplaats.

Een ontheffing vraag je digitaal, via de knop hieronder, bij ons aan. Zodra wij je aanvraag binnen hebben gaan wij er mee aan de slag. Binnen 8 werken ontvang je van ons bericht of je de ontheffing ontvangt.

Heb je vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 0515 en vraag naar team Vergunningen.

Bij een camping is het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) van toepassing. Een campinghouder moet zich houden aan de regels uit dit besluit. Op de website van de Overheid lees je het Besluit brandveilig gebruik.

Het is niet altijd mogelijk om een bestaande situatie aan te passen aan de voorschriften. Volgens het besluit mag worden afgeweken als er maar een gelijkwaardige oplossing wordt geboden. In dat geval geldt een meldingsplicht. Op de website van de Rijksoverheid vind je het meldingsformulier.

Het aanvragen van een kampeerontheffing kost € 48,90.

De Sneekweekcamping

LET OP: dit jaar is er geen Sneekweek. Daarom kan voor deze camping nog niet worden gereserveerd.

De Elfstedencamping

LET OP: in verband met het niet doorgaan van de Fiets 11-stedentocht, kan voor deze camping niet worden gereserveerd.

Meer informatie Sneekweekcamping

De camping is tijdens de Sneekweek geopend. Helaas gaat dit jaar de Sneekweek in verband met de maatregelen rondom het Coronavirus niet door. Reserveren is op dit moment niet mogelijk.

Er zijn natuurlijk toiletten en warme douches aanwezig. Heb je lekkere trek? Breng dan een bezoekje aan de snackwagen. Er is een oplaadpunt voor telefoons, zodat je altijd bereikbaar blijft. En er is ’s nachts bewaking aanwezig om het terrein zo veilig mogelijk te houden.

De kosten voor het overnachten op de Sneekweekcamping zijn € 15,00 per persoon, per nacht inclusief toeristenbelasting.

Bij vooraf reserveren betaal je € 13,00 per persoon per nacht. Je betaalt een borgsom van € 30,00.

Op de camping kun je gewoon pinnen!

Je vindt de Sneekweekcamping op De Potten in Offingawier, aan de doorgaande weg richting het Starteiland. De GPS coördinaten zijn N 53 1.988, E 5 43.655.

Routebeschrijving

Vanuit Joure:

Vanaf het verkeersplein Joure neem je de A7 naar Sneek. Neem daarna afslag 22 richting Sneek Oost. Sla vervolgens rechtsaf en volg de N354. Neem bij de rotonde de 2e afslag en blijf de N354 naar Leeuwarden volgen. Ga onder het aquaduct Houkesloot door en sla op de rotonde rechtsaf. Volg de borden ‘Sneekermeer’ en sla na Offingawier rechtsaf de Paviljoenwei op. Rijd deze weg helemaal door en je vindt de camping aan je linkerhand.

Vanuit Leeuwarden:

Volg de borden richting Joure. Neem vervolgens de afslag Offingawier – Sneekermeer.

Vanuit Bolsward:

Neem vanuit Bolsward de ring Sneek richting industrieterrein Houkesloot II. Ga onder het aquaduct Houkesloot door en volg de route verder als vanaf Joure.

Busvervoer

Voor de ingang van de Sneekweekcamping is een tijdelijke bushalte. De Sneekermeerbus rijdt van en naar het centrum van Sneek.

Meer informatie 11Stedencamping

Ieder jaar is het weer gezellig op de Elfstedencamping in hartje Bolsward. Deelnemers uit alle hoeken van Nederland gaan de uitdaging aan en steppen of fietsen langs de Friese elf steden. Sta jij liever langs de zijlijn om de deelnemers over de finish te juichen? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom op de camping!

Op de camping kom je allemaal vrijwilligers tegen. Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Spreek ze gerust aan! Zij zijn dit weekend jouw gastvrouw/-heer en zorgen er graag voor dat jij een mooie tijd op de camping beleeft.

Wil je zeker zijn van een plekje op de 11-stedencamping? Reserveer dan je plekje van tevoren. Zowel tenten, caravans als campers zijn toegestaan.

Reserveren is op dit moment niet mogelijk.

Er zijn natuurlijk toiletten en warme douches aanwezig. Tijd voor de afwas? Ook dat is mogelijk. Is je telefoon leeg? Geen probleem! Je kunt altijd terecht bij het oplaadpunt bij de receptie. Er is geen wifi aanwezig! Als je graag stroom bij je tent, caravan of camper wilt, is het handig om even een eigen haspel mee te nemen. Er is ’s nachts bewaking aanwezig om het terrein zo veilig mogelijk te houden.

De kosten voor het overnachten worden per onderdeel berekend. Een onderdeel is bijvoorbeeld 1 persoon, 1 auto of 1 tent. Een camper wordt gezien als 2 onderdelen.

De kosten zijn als volgt:

1 nacht = € 4,00
2 nachten = € 6,00
3 nachten = € 8,00
4 nachten = € 10,00
5 nachten = € 12,00

Rekenvoorbeeld:

Kom je kamperen met 2 personen, een auto en een tent? Dan betaal je voor 4 onderdelen. Blijf je 2 nachten op de camping, dan komt dat neer op 4 x € 6,00 = € 24,00 totaal.

Woon je niet in onze gemeente? Houd er dan rekening mee dat je nog € 1,25 toeristenbelasting per persoon, per nacht extra moet betalen.

De 11-stedencamping vind je op de voetbalvelden van Bolsward. Binnen een paar minuten ben je in het historische stadscentrum waar je kunt genieten van prachtige bezienswaardigheden, pittoreske restaurants en een uitgebreid aanbod aan unieke boetiekjes. Ook handig: op maar 200 meter van de camping vind je supermarkten!