Kamperen

Kamperen mag in Nederland alleen op campings of terreinen die daarvoor bestemd zijn. Wil je buiten een bestemde camping of terrein kamperen? Voor bijzondere situaties kun je een tijdelijke ontheffing aanvragen. Wil je overnachten tijdens een evenement dat in onze gemeente wordt georganiseerd? Tijdens de Sneekweek en de Elfstedentocht kun je overnachten op de daarvoor speciaal ingerichte campings. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Meer informatie over de kampeerontheffing

Wil je buiten een bestemde camping of terrein kamperen? Voor bijzondere situaties kun je een tijdelijke ontheffing aanvragen.

Je hoeft GEEN ontheffing aan te vragen als je:

  • kampeert op je eigen erf;
  • kampeert in een tent bij je boot op een aanlegplaats in beheer bij de Marrekrite;
  • maximaal 72 uur kampeert in een camper of kampeerauto op een door de gemeente bestemde camperovernachtingsplaats.

Een ontheffing vraag je digitaal, via de knop hieronder, bij ons aan. Zodra wij je aanvraag binnen hebben gaan wij er mee aan de slag. Binnen 8 werken ontvang je van ons bericht of je de ontheffing ontvangt.

Heb je vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 0515 en vraag naar team Vergunningen.

Bij een camping is het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) van toepassing. Een campinghouder moet zich houden aan de regels uit dit besluit. Op de website van de Overheid lees je het Besluit brandveilig gebruik.

Het is niet altijd mogelijk om een bestaande situatie aan te passen aan de voorschriften. Volgens het besluit mag worden afgeweken als er maar een gelijkwaardige oplossing wordt geboden. In dat geval geldt een meldingsplicht. Op de website van de Rijksoverheid vind je het meldingsformulier.

Het aanvragen van een kampeerontheffing kost € 125,10.

De Sneekweekcamping

De  Sneekweekcamping wordt in 2024 georganiseerd door RCN Vakantiepark de Potten.
Om te reserveren bel je 088 166 5100 (dagelijks tussen 09.00 – 17.00 uur).
Op de Sneekweekcamping kampeer je in een tent. Andere kampeermiddelen zijn helaas niet toegestaan, zoals een caravan, camper of een vouwwagen.

De Elfstedentochtcamping

Ga naar de website van de Fietselfstedentocht voor meer informatie over campings en overnachtingen.

Let op: de stadscamping van Bolsward is vol in het Pinksterweekend 2024. Reserveren voor dit weekend is niet meer mogelijk.