Contact

Afval laten ophalen

Grof afval, zoals grofvuil, takken en Klein Chemisch Afval (KCA), lever je in bij 1 van onze milieustraten. Lukt het je niet om het grof afval zelf naar de milieustraat te brengen? Dan is het mogelijk om het afval door ons op te laten halen. Twee keer per jaar plannen we routes in voor de inzameling van takken, grofvuil en KCA. Meer informatie vind je hieronder.

Meer informatie over afval laten ophalen

KCA mag niet in de restafvalcontainer. Denk bij KCA aan batterijen, spuitbussen, verf en oliefilters. Ook medisch afval valt hieronder. Dit zijn bijvoorbeeld injectienaalden, oude medicijnen en kwikthermometers. We adviseren om naalden in te leveren in een naaldendoosje of een afgesloten potje. Bewaar het KCA altijd in de milieubox of in een doos.

Je mag KCA alleen inleveren bij de milieustraten in Bolsward en Sneek. Wij kunnen het ook bij jou thuis komen ophalen. Maak dan telefonisch een afspraak via 14 0515. Ben je op de ophaaldag niet thuis? Zet het KCA dan in de milieubox of een doos bij de voordeur van je woning. Zet het KCA niet aan de weg. Hiermee voorkom je dat kinderen bij de inhoud kunnen komen.

Kosten Klein Chemisch Afval laten ophalen

Het laten ophalen van Klein Chemisch Afval is gratis.

Aanmelden Klein Chemisch Afval

Je kan je weer aanmelden voor de route in maart 2022. Aanmelden kan telefonisch tot 10 maart 2022 via telefoonnummer 14 0515.

Heb je grofvuil, zoals meubels of fietsen? Twee keer per jaar plannen we routes in voor de inzameling hiervan. Bewaar het grofvuil tot de ophaaldag op je eigen terrein. Zet het afval op de ophaaldag vóór 07.00 uur aan de openbare weg. We nemen geen bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, asbest en zakken of dozen met inhoud mee.

Kosten laten ophalen grofvuil

Voor het laten ophalen van grofvuil betaal je € 23 tot 2 kuub. Wil je meer grofvuil aanbieden? Dan betaal je voor iedere halve kuub extra € 23. Je ontvangt hiervoor een rekening.

Aanmelden grofvuil

Je kan je weer aanmelden voor de route in februari 2022.

  • Telefonisch aanmelden kan tot 1 februari 2022 via telefoonnummer 14 0515.
  • Digitaal aanmelden kan tot 14 februari 2022 via onderstaande knop.

Heb je elektrische apparaten (witgoed of bruingoed) waar je vanaf wilt? Meld je dan aan voor de ophaalroute. Zet de apparaten op de ophaaldag vóór 07.00 uur aan de openbare weg. Na jouw aanmelding laten we je weten wanneer we langskomen om de apparaten op te halen.

Kosten ophalen elektrische apparaten

Het laten ophalen van elektrische apparaten is gratis tot 2 kuub. Wil je meer aanbieden? Dan betaal je voor iedere halve kuub extra € 23. Je ontvangt hiervoor een rekening.

Aanmelden elektrische apparaten

Je kan je weer aanmelden voor de route in februari. Telefonisch of digitaal aanmelden kan tot 14 februari 2022. Na aanmelding ontvang je binnen 2 werkdagen bericht van ons met de datum waarop wij de apparaten komen ophalen.

Takken en snoeiafval passen over het algemeen prima in de groente-, fruit- en tuinafvalcontainer. Past het er toch niet in? Breng het dan naar de milieustraat of meld het snoeiafval aan voor onze speciale takkenroute. Neem voor vragen telefonisch contact met ons op via  14 0515.

Kosten ophalen takken en/of snoeiafval

Wij nemen tot 2 kuub gratis mee. Wil je meer aanbieden? Dan betaal je voor iedere halve kuub extra € 23. Je ontvangt hiervoor een rekening.

Aanmelden takken/snoeiafval

Aanmelden voor de route in oktober is niet meer mogelijk. De eerstvolgende route wordt gereden in maart 2022. Aanmelden hiervoor kan vanaf halverwege november 2021.

  • Het laten ophalen van KCA is gratis.
  • Het ophalen van takken en elektrische apparaten tot 2 kuub is gratis.
    Wil je meer aanbieden? Dan betaal je voor iedere halve kuub extra € 23. Je ontvangt hiervoor een rekening.
  • Voor het laten ophalen van grofvuil tot 2 kuub betaal je € 23.
    Wil je meer grofvuil aanbieden? Dan betaal je voor iedere halve kuub extra € 23. Je ontvangt hiervoor een rekening.
  • Wil je dat we jouw afval op een andere ophaaldag ophalen? Dan betaal je € 81 voorrijkosten + € 46 per kuub. Wil je meer kuub laten ophalen dan betaal je per kuub € 46 extra. Deze kosten zijn inclusief 21% btw. Je krijgt de rekening thuisgestuurd.

Wil je meer weten over onze afvalinzameling? Bijvoorbeeld over de verschillende soorten afval? Bekijk dan onze digitale afvalkalender.

Heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 14 0515 en vraag naar team Reiniging.