Afval laten ophalen.

Grof afval, zoals grofvuil, takken en Klein Chemisch Afval (KCA), lever je in bij 1 van onze milieustraten. Lukt het je niet om het grof afval zelf naar de milieustraat te brengen? Dan is het mogelijk om het afval door ons op te laten halen. Twee keer per jaar plannen we routes in voor de inzameling van takken, grofvuil en KCA.

Grofvuil

KCA mag niet in de restafvalcontainer. Denk bij KCA aan batterijen, spuitbussen, verf en oliefilters. Ook medisch afval valt hieronder. Dit zijn bijvoorbeeld injectienaalden, oude medicijnen en kwikthermometers. We adviseren om naalden in te leveren in een naaldendoosje of een afgesloten potje. Bewaar het KCA altijd in de milieubox of in een doos.

Je mag KCA alleen inleveren bij de milieustraten in Bolsward en Sneek. Wij kunnen het ook bij jou thuis komen ophalen. Maak dan telefonisch een afspraak via 14 0515. Ben je op de ophaaldag niet thuis? Zet het KCA dan in de milieubox of een doos bij de voordeur van je woning. Zet het KCA niet aan de weg. Hiermee voorkom je dat kinderen bij de inhoud kunnen komen.

In het najaar halen we klein chemisch/gevaarlijk afval op, na je telefonische aanmelding laten we je weten wat de ophaaldatum is.

Heb je grofvuil, zoals meubels, fietsen of een beeldscherm? Of heb je elektrische apparaten waar je vanaf wilt? Bewaar het grofvuil tot de ophaaldag op je eigen terrein. Zet het afval op de ophaaldag vóór 07.00 uur aan de openbare weg. We nemen geen bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, asbest en zakken of dozen met inhoud mee.

Telefonisch aanmelden voor de grofvuil-route in september is niet meer mogelijk. Digitaal aanmelden kan nog tot 6 september. De eerstvolgende grofvuil-route is weer in het voorjaar van 2020. Je kunt vanaf oktober de spullen weer aanmelden voor deze route.

De kosten voor het ophalen van grof huishoudelijk afval vind je onderaan deze pagina.

Takken en snoeiafval passen over het algemeen prima in de groente-, fruit- en tuinafvalcontainer. Past het er toch niet in? Breng het dan naar de milieustraat of meld het snoeiafval aan voor onze speciale takkenroute.

In oktober is de eerstvolgende route voor het ophalen van takken/snoeiafval. Zorg ervoor dat je op tijd een melding doet voor het ophalen. Na je aanmelding laten we je weten wat de ophaaldatum is. Neem voor vragen telefonisch contact met ons op via  14 0515.

Het laten ophalen van takken, KCA en elektrische apparaten is gratis. Voor het laten ophalen van grofvuil betaal je € 27,00 tot 2 kuub. Wil je meer grofvuil aanbieden? Dan betaal je voor iedere halve kuub extra € 27,00. Je ontvangt hiervoor een rekening.

Wil je dat we jouw afval op een andere ophaaldag ophalen? Dan betaal je € 78,25 voorrijkosten. Deze kosten zijn exclusief BTW. Je krijgt de rekening thuisgestuurd.

Wil je meer weten over onze afvalinzameling? Bijvoorbeeld over de verschillende soorten afval? Bekijk dan onze digitale afvalkalender.