Afval laten ophalen.

Grof afval, zoals grofvuil, takken en Klein Chemisch Afval (KCA), lever je in bij 1 van onze milieustraten. Lukt het je niet om het grof afval zelf naar de milieustraat te brengen? Dan is het mogelijk om het afval door ons op te laten halen. Een paar keer per jaar plannen we routes in voor de inzameling van takken, grofvuil en KCA. Je hoort na de aanmelding wanneer we bij jou langs komen.

Klein Chemisch Afval (KCA) en medisch afval.

KCA mag niet in de restafvalcontainer. Denk bij KCA aan batterijen, spuitbussen, verf en oliefilters. Ook medisch afval valt hieronder. Dit zijn bijvoorbeeld injectienaalden, oude medicijnen en kwikthermometers. We adviseren om naalden in te leveren in een naaldendoosje of een afgesloten potje. Bewaar het KCA altijd in de milieubox of in een doos.

Je mag KCA alleen inleveren bij de milieustraten in Bolsward en Sneek. Wij kunnen het ook bij jou thuis komen ophalen. Ben je op de ophaaldag niet thuis? Zet het KCA dan in de milieubox of een doos bij de voordeur van je woning. Zet het KCA niet aan de weg. Hiermee voorkom je dat kinderen bij de inhoud kunnen komen.

Grofvuil en elektrische apparaten.

Heb je grofvuil, zoals meubels, fietsen of een beeldscherm? Of heb je elektrische apparaten waar je vanaf wilt? Bewaar het grofvuil tot de ophaaldag op je eigen terrein. Zet het afval op de ophaaldag vóór 07.00 uur aan de openbare weg. We nemen geen bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, asbest en zakken of dozen met inhoud mee.

Takken en snoeiafval.

Takken en snoeiafval passen over het algemeen prima in de groente-, fruit- en tuinafvalcontainer. Past het er toch niet in? Breng het dan naar de milieustraat of meld het snoeiafval aan voor onze speciale takkenroute.

Kosten.

Je mag maximaal 2 kubieke meter grof afval gratis laten ophalen. Wil je meer afval op laten halen? Dan moet je daarvoor betalen. Voor iedere extra kubieke meter afval betaal je € 44,62. Wil je dat we jouw afval op een andere ophaaldag ophalen? Dan betaal je € 78,25 voorrijkosten. Deze kosten zijn exclusief BTW. Je krijgt de rekening thuisgestuurd.

Meer informatie.

Wil je meer weten over onze afvalinzameling? Bijvoorbeeld over de verschillende soorten afval? Bekijk dan onze digitale afvalkalender.