Sportstimulering.

Sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook erg leuk om te doen. Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende sportactiviteit? Wij hebben een uitgebreid aanbod voor jong en oud. Ook voor mensen met een handicap.

Aan het sporten

Sportstimulering voor jeugd.

We organiseren verschillende sportstimuleringsactiviteiten waar je als jongere aan mee kan doen. Wij vragen scholen om deze activiteiten onder de aandacht te brengen tijdens de lessen. De activiteiten vinden meestal plaats na schooltijd.

Straatvoetbal

Onze Buurtsportcoaches organiseren elk jaar een straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 5 t/m 8. Het toernooi vindt plaats in april en mei. Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Schrijf je dan in voor het toernooi. We organiseren dit toernooi samen met scholen bij jou in de buurt.

Timmerdorp

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en lijkt het je leuk om samen met andere kinderen geweldige hutten te bouwen? Dan is Timmerdorp echt wat voor jou! Je gaat een week lang aan de slag met verf, hamers, spijkers en hout. Naast het hutten bouwen doe je ook mee aan allemaal leuke sport-​ en cultuuractiviteiten. Vanaf april/mei 2020 kun je weer aanmelden voor Timmerdorp.

Aangepaste sporten.

Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten. Ook al heb je een beperking. Een beperking hoeft namelijk geen belemmering te zijn om te sporten of bewegen. Daarom werken we, samen met Uniek Sporten, aan een sportprogramma voor mensen met een beperking. Heb je zelf een beperking? Dan zoeken we samen met jou naar een geschikte vorm van sport. Uniek Sporten ondersteunt ook sportverenigingen om aangepaste sporten aan te bieden. En het werkt! Denk bijvoorbeeld aan G-voetbal en rolstoelsporten. Wil je graag meer informatie? Kijk dan eens op de website van Uniek Sporten.

Beweegprogramma’s voor ouderen.

Elke dag 30 minuten bewegen is vooral voor ouderen erg belangrijk. Het verbetert niet alleen de gezondheid, maar ook de coördinatie en kracht. Ook is samen bewegen gezellig. Voor ouderen vanaf ongeveer 60 jaar hebben we verschillende beweegprogramma’s. Niet alleen voor actieve ouderen, maar ook voor ouderen die niet meer zo goed te been zijn. We werken vaak met muziek en allerlei soorten materialen.

Ons aanbod.

Iedere week wandelt onze buurtsportcoach Caroliene met haar wandelgroep door Sneek. Tussen het wandelen door doet ze balans- en spieroefeningen. Lijkt het je leuk om mee te wandelen? De wandelgroep start en eindigt in de koffiehoek bij Albert Heijn Stadsfenne.

  • Wanneer:  elke woensdag van 13:30-14:30 uur.
  • Kosten: €80,- per jaar.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze buurtsportcoach Irene Bok per e-mail via i.bok@sudwestfryslan.nl.

Wil je graag deelnemen aan een gymnastiekles of aerobics? Je vindt het uitgebreide aanbod van de verschillende sportaanbieders in het document Sneek beweegt!.

Ons beweegprogramma in Sneek kost € 80 per jaar. Met jouw toestemming schrijven we elk half jaar € 40 af via een automatische incasso.

Heb je vragen over een activiteit in Sneek? Neem dan contact op met onze Buurtsportcoach Miranda Veenstra.

Heb je vragen over één van de activiteiten in Bolsward? Bijvoorbeeld over het klaverjassen, de dames Gymclub of Aquafit? Neem dan contact op met de sportaanbieder. Je vindt het uitgebreide aanbod van de sportaanbieders in het document Bolsward beweegt!.

Heb je vragen over één van de activiteiten in Koudum? Bijvoorbeeld over het biljarten, badminton of jeu de boules? Neem dan contact op met de sportaanbieder. Je vindt het uitgebreide aanbod van de sportaanbieders in het document Koudum beweegt!.

Heb je vragen over één van de activiteiten in Workum? Bijvoorbeeld over de watergymnastiek, spier- en coördinatieoefeningen en het wandelen? Neem dan contact op met de sportaanbieder. Je vindt het uitgebreide aanbod van de sportaanbieders in het document Workum beweegt!.

Heb je vragen over één van de activiteiten in Scharnegoutum en Wommels e.o.? Bijvoorbeeld over jeu de boules, gymnastiek of dammen? Neem dan contact op met de sportaanbieder. Je vindt het uitgebreide aanbod van de sportaanbieders in de folder Scharnegoutum en Wommels e.o. Beweegt!

Een valpartij kan nare gevolgen hebben. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om de kans op vallen te verkleinen. Ben je 65 jaar of ouder en woon je nog zelfstandig? Voel je je soms onzeker tijdens het lopen en ben je bang om te vallen? Dan is de cursus ‘In balans’ misschien wat voor jou.

In Balans is een cursus om de sta zekerheid van ouderen te bevorderen en daarmee het aantal valongevallen te verminderen. De cursus bestaat uit 10 lessen. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers (variërende tussen de 5 tot 10 euro per les). Afhankelijk van je zorgverzekering kun je een vergoeding krijgen.

Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, start ook bij jou in de buurt de cursus. Je kunt je aanmelden bij Buurtsportcoach Miranda Veenstra via sport@sudwestfryslan.nl.

Meer informatie.

Wil je meer weten over onze beweegactiviteiten voor ouderen? Neem dan telefonisch contact op met een Buurtsportcoach. Of stuur een mailtje naar sport@sudwestfryslan.nl. Wil je liever eerst een keer meekijken bij een activiteit? Dat is natuurlijk ook geen probleem.