Accountteam Ondernemen

Als ondernemer wil je jouw bedrijf succesvol laten groeien. Wij willen jou daar graag bij helpen en van dienst zijn met adviezen, begeleiding, producten en diensten en gewoonweg door jou vlot en goed te helpen als je iets van jouw lokale overheid nodig hebt.

Zoek je als ondernemer iemand bij de gemeente iemand die met je meedenkt over:

  • het uitbreiden van je bedrijf;
  • subsidie aanvragen bij de gemeente;
  • het vinden van een geschikte bedrijfslocatie;
  • het starten van een bedrijf;
  • bereikbaarheid, milieuzaken, investeren, groei, veiligheid, grond en netwerken.

Voor deze en andere thema’s kun je bij onze accountmanagers terecht, van de afdeling Economische Zaken. Ons team kan jouw bedrijfsvragen beantwoorden, met je meedenken of jou koppelen aan de juiste persoon binnen de organisatie.

Ons accountteam ondernemen

Jaap-Auke Rienstra

Mobiel nummer: 06-12934520

Jan Tadema

Mobiel nummer: 06- 25717021

Sebastiaan Gerritsma

Mobiel nummer: 06-41826404

Helga Krist

Mobiel nummer: 06-25717173

Manja Scholten

Mobiel nummer: 06-11777945

Wil je graag advies, heb je suggesties of wil je dat we bij jouw bedrijf langskomen? Neem contact met ons op.

Elke accountmanager heeft een eigen werkgebied, zodat hij of zij de ondernemers binnen dat gebied goed leert kennen en kan ondersteunen.

Een goede plek voor jouw onderneming is van groot belang. Daarbij zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt een bestaand bedrijfspand huren of kopen, zelf aan de slag om een bestaand pand geschikt te maken of je kunt jouw een eigen pand bouwen. Als er regels gelden of vergunningen nodig is, dan is het goed om je daar tijdig over te laten informeren.

Het vinden van goed personeel is vaak een grote uitdaging, maar in een aantal gevallen wij helpen. Bovendien willen we dat ondernemers een kwalitatief goede beroepsbevolking vinden en dat het onderwijs goed aansluit op de vraag vanuit de bedrijven. Daarom stimuleren we de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Subsidies zijn er in allerlei vormen en maten. Subsidies kunnen een helpen bij de financiering voor beginnende en voor bestaande ondernemingen. Ook zijn er allerlei interessante fiscale regelingen. Op het ondernemersplein vind je veel informatie over de verschillende subsidies die je als ondernemer kunt aanvragen. 

Voor informatie over de verschillende subsidieregelingen in Noord-​Nederland kun je terecht bij 123subsidie.

Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt je informatie over subsidieregelingen van de Nederlandse Rijksoverheid en de Europese Unie.

Wil je een eigen bedrijf starten en ben je op zoek naar advies? Of wil je jouw bedrijf verder ontwikkelen? Het Startpunt Ondernemers biedt samen met het Accountteam voor Ondernemers en de consulenten voor zelfstandigen ondersteuning bij het starten van je bedrijf, maar ook daarna. Denk aan:

  • Advies bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden;
  • Hulp bij onder andere het opstellen van een ondernemingsplan, financiering, huisvesting en administratie;
  • Evenementen en trainingen.

Voor het maken van een afspraak met Startpunt Ondernemers kun je contact opnemen met een consulent voor zelfstandigen via het nummer 14 0515. Je kunt ook een mail sturen naar bbzswf@sudwestfryslan.nl

Regelmatig organiseren wij (online) evenementen/netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. Doel is het inspireren en enthousiasmeren van ondernemers, het delen van kennis en het uitbreiden en onderhouden van contacten.

Houd onze Facebookpagina voor ondernemers in de gaten voor updates met betrekking tot deze evenementen en bijeenkomsten.

Je kunt ons ook volgen via LinkedIn.

Terugkijken

Je kunt hier de laatste online evenementen terugkijken:

Ondernemersbijeenkomsten

Regelmatig organiseren wij (online) evenementen/netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. Het doel van de bijeenkomsten? Het inspireren en enthousiasmeren van ondernemers, het delen van kennis en het uitbreiden en onderhouden van contacten!

Er zijn geen nieuwsberichten gevonden.

Zie ook