Informatie over nieuwe papiercontainers.

Begin maart hebben wij brieven naar de inwoners van Workum en Nijhuizum verstuurd met informatie over de nieuwe papiercontainers. Helaas hebben wij begrepen dat de postbezorger een groot aantal brieven niet heeft bezorgd. Dat vinden wij erg vervelend. Daarom hierbij de belangrijkste informatie over de containers.

Wat gaat er veranderen?

Inmiddels zijn alle papiercontainers bezorgd. Het gebruik hiervan kost niets. De container wordt maandelijks door de drie basisscholen geleegd. Papier in dozen en bundels nemen ze niet mee.

Wanneer wordt de papiercontainer geleegd?

Op zaterdag 4 mei wordt de papiercontainer voor de eerste keer geleegd. Zet de container vóór 7.00 uur op dezelfde plaats waar je ook de restafval- en GFT-container neerzet op de ophaaldag.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

De drie basisscholen uit Workum krijgen de netto opbrengst van het ingezamelde oud papier en karton. Door het oud papier en karton goed te scheiden en via de papiercontainer aan te bieden, help je de opbrengst van de drie scholen te verhogen. Bovendien help je het milieu, want van het oud papier en karton dat we gescheiden aanbieden kan nieuw papier gemaakt worden.

Wat mag er in de papiercontainer?

In de papiercontainer mag al het oud papier zoals kranten, tijdschriften, dozen, reclamedrukwerk en enveloppen.

Digitale afvalkalender

In de digitale afvalkalender vind je de overige ophaaldata voor 2019. Je kunt daar ook lezen wat er wel of niet in de container mag.

 Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met team Reiniging. Dit kan door te bellen via ons telefoonnummer 14 0515. Mailen kan ook, naar reiniging@sudwestfryslan.nl.