Heb jij de mooiste geveltuin of vergroende voortuin van Súdwest-Fryslân?!

Hevige regenbuien, langdurige hitte, het klimaat verandert. Daar moeten we op inspelen. Daarom zijn we als gemeente aangesloten bij
Stichting Steenbreek. Steenbreek heeft als motto: tegel eruit, plant erin. We hebben al mooie Steenbreekacties in onze gemeente gehouden. Onze nieuwste actie doen we samen met Groei en Bloei, afdeling Sneek e.o: een prijsvraag voor de mooiste vergroende voortuin en voor de mooiste geveltuin.

Wat houdt de prijsvraag in?

Je stuurt ons uiterlijk 1 september fotomateriaal. Je mag ook anderen nomineren. Een jury van medewerkers van de gemeente en Groei en Bloei beoordeelt de tuinen. Op dinsdagavond 17 september is de prijsuitreiking. Er zijn zes prijzen te winnen: een 1e, 2e en 3e prijs voor de mooiste vergroende voortuin en een 1e, 2e en 3e prijs voor de mooiste geveltuin. De prijzen zijn groencadeaubonnen ter waarde van €50, €75 en €100. Meedoen dus!

Tuin voor Steenbreek Tuin na Steenbreek

Familie De Vries-Algera uit Bolsward vertelt…

“Toen we hier kwamen wonen, vonden we dat de betegelde voortuin afbreuk deed aan het landelijke karakter van het huis. We hebben alle bestrating weggehaald en vervangen door gras, borders in cottagestijl en een witte grindrand rondom het huis. De nieuwe indeling versterkt de uitstraling van het huis én we houden rekening met de klimaatveranderingen en biodiversiteit. Buren en voorbijgangers reageren enthousiast; laatst nam iemand zelfs foto’s. We zijn benieuwd of andere bewoners in de Fûgelkrite hun tuinen ook gaan vergroenen!”

Heb jij jouw voortuin ook vergroend?

Stuur dan uiterlijk 1 september via de mail (steenbreek@sudwestfryslan.nl) een voor- en na-foto van jouw tuin naar ons op. Tip: heb je je voortuin vergroend, maar geen foto meer van hoe je tuin eerst was? Dan kunnen wij dit voor je opzoeken.

Heb jij de mooiste geveltuin?

Heb je een geveltuin? Dan kun je ook meedoen aan de prijsvraag! Stuur uiterlijk 1 september via de mail een foto van jouw geveltuin naar ons op.

Vraag een gratis geveltuin aan!

Misschien grenst je voorgevel aan de openbare weg en heb je daar alleen maar tegels. Ook dan kun je nog meedoen. Wist je dat de gemeente een gratis geveltuin bij jou komt aanleggen? De grond blijft eigendom van de gemeente, maar jij hebt er een tuintje bij. Je kunt de geveltuin hier aanvragen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze Steenbreekacties, kijk dan op pagina van Steenbreek.