Súdwesthûs, de naam van het nieuwe publiekscentrum

Afgelopen zaterdag was de feestelijke open dag. Wethouder Erik Faber onthulde de naam en opende de digitale expositie met portretten van 89 inwoners, één uit elk dorp of elke stad van de gemeente Súdwest-Fryslân, in leeftijd variërend van 1 tot en met 89 jaar.

Súdwesthûs

Faber opende samen met voormalig burgemeester Hayo Apotheker de deuren en daarmee kwam de naam van het publiekscentrum tevoorschijn: het Súdwesthûs. De heer Klaas Bosman had deze naam ingeleverd, toen er in oktober opgeroepen werd mee te denken over de naam van het publiekscentrum. De naam Súdwesthûs is gebaseerd op de huiselijke uitstraling en gastvrije sfeer van en binnen in het pand. De winnaar kreeg een elektrische sloepvaart door Súdwest-Fryslân cadeau.

Een kijkje achter de schermen

De hele middag konden inwoners rondkijken in het publiekscentrum en het Bestjoershûs. Met een Súdwest-Fryslânpaspoort met opdrachtjes werden ze door de verschillende gebouwen geleid. Van voorouderonderzoek tot het oefenen met digitale meldingen en van een quiz over identiteitsfraude tot en met wat de gemeente voor startende ondernemers kan betekenen. Buiten was een winterse markt en konden kinderen de schaatsen onderbinden op de ijsbaan. Al met al ontzettend leuk om al die inwoners te ontmoeten en een groot succes!

Opening Súdwesthús door de burgemeester Bedenker van de naam Súdwesthús Naam Súdwesthús op de gevel van het gemeentehuis