Wij sluiten ons aan bij Meld Misdaad Anoniem.

Met twee handtekeningen van onze burgemeester Jannewietske de Vries en Karin Krijnen (namens Meld Misdaad Anoniem) en daarna een ferme handdruk is het een feit: onze gemeente is de eerste gemeente in Noord-Nederland die zich aansluit bij Meld Misdaad Anoniem.

“Het helpt de gemeente om een beter beeld te krijgen van wat er speelt en waar we actie op kunnen en moeten ondernemen”, zegt Jannewietske de Vries, die als burgemeester verantwoordelijk is voor openbare orde en veiligheid in haar gemeente. “Zo kunnen we meer doen met de anonieme meldingen van onze inwoners.”

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar inwoners informatie kunnen geven over criminaliteit, fraude, corruptie en geweld. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan de veiligheid in de eigen omgeving. De anonimiteit staat voorop! Aansluiten bij Meld Misdaad Anoniem heeft verschillende voordelen voor onze gemeente en onze inwoners:

  • Meld Misdaad Anoniem is een bekend en vertrouwd meldpunt;
  • Het biedt extra mogelijkheden om op te treden tegen misstanden;
  • Het draagt bij aan de openbare orde en veiligheid in onze gemeente;
  • Het draagt bij aan de aanpak van georganiseerde criminaliteit (ondermijning) en fraude.

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar op telefoonnummer  0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Online kunnen meldingen 24 uur per dag, zeven dagen per week worden gedaan.

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Misdaad Anoniem

Op de foto: Karin Krijnen (namens Meld Misdaad Anoniem) en burgemeester Jannewietske de Vries (Súdwest-Fryslân).