Duurzaamheidsprijs 2020

Súdwest-Fryslân houdt een duurzaamheidswedstrijd onder haar inwoners. De beste ideeën om te verduurzamen maken kans op een prijs die bedoeld is als steuntje in de rug om het idee werkelijkheid te laten worden.

“Onze gemeente staat al bekend om het grote aantal initiatieven van inwoners en verenigingen op het groene gebied”, zegt wethouder Erik Faber. “Dit willen we met de duurzaamheidsprijzen nog verder stimuleren. Want met elkaar staan we voor grote opgaven. Samen de schouders eronder en van elkaar leren. Want duurzaamheid gaat uiteindelijk iedereen aan.”

Deelnemers kunnen in drie categorieën hun inzending indienen: kinderen tot 12 jaar, jeugd van 12 tot 18 jaar en volwassenen. Medewerkers van de gemeente en hun familieleden (tot tweedegraads) mogen niet meedoen.

Hoe werkt het?

Heb jij een idee waarmee je Súdwest-Fryslân duurzamer maakt? Doe dan mee! Vanwege de maatregelen die worden getroffen rondom het coronavirus, zijn een aantal data veranderd. De inschrijving gaat door, maar loopt langer. Ook zal de uitreiking op een ander moment plaatsvinden. Wanneer er meer bekend is, zullen wij dit in dit nieuwsbericht delen.

Dit betekent niet dat we stil hoeven te zitten! Neem de komende weken de tijd om na te denken over een duurzaam idee. Je hebt nu misschien meer tijd om je ideeën uit te werken, wie weet maak jij met jouw idee kans op één van de prijzen.

Aanmelden

In het Reglement duurzaamheidsprijs gemeente Súdwest-Fryslân 2020 staan de voorwaarden voor inzending waarop de juryleden ideeën gaan toetsen.

Je inzending wordt beoordeeld op onder andere de volgende criteria:

  • toepasbaarheid;
  • effecten voor de samenleving;
  • het CO2-reductie-effect;
  • het materiaal en grondstofgebruik bij uitvoering  van het idee;
  • schaalbaarheid, is het mogelijk om het idee op grote schaal uit te voeren;
  • innovatie/originaliteit;
  • besteding prijzengeld;
  • Klimaatakkoord (draagt het idee bij aan de doelstelling van het Klimaatakkoord om in 2030 een CO2-reductie te hebben van 49%);
  • haalbaarheid van het idee.

Meld je aan voor de Duurzaamheidsprijs!

Vragen of meer informatie?

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar duurzaamheidsprijs@sudwestfryslan.nl.