Congres Zaakgericht werken en slimme e-formulieren

Werk je bij een gemeente in het sociaal domein en wil je meer weten over zaakgericht werken en hoe je e-formulieren het beste kunt gebruiken? Meld je dan nu aan voor het Congres Zaakgericht werken en slimme e-formulieren van de gemeente Súdwest-Fryslân. Er is een gezamenlijk programma onder leiding van Harry Zwiers. Daarnaast kun je je aanmelden voor break-out sessies. Je kunt aan twee van de drie break-out sessies meedoen.

Het congres is op donderdag 12 maart 2020 om 9.30 tot 16.00 uur in Sneek.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma
9.30 uur Inloop en registratie
10.00 uur Welkom door wethouder Dienstverlening Erik Faber
10.15 uur Introductie en mini-documentaire zaakgericht werken
10.30 uur Mohammed Benmhammed (teammanager Administratie en Beheer sociaal domein) praat kort na met wethouder Erik Faber
10.45 uur Start eerste ronde break-out sessies:
1. Sessie Zaakgericht werken, (traject, mens, techniek)
2. Sessie Formulieren Liaan, inclusief Analyse Gestuurd Werken
3. Sessie Grip Op
12.15 uur Lunch
13.15 uur Start tweede ronde break-out sessies:
1. Sessie Zaakgericht werken, (traject, mens, techniek)
2. Sessie Formulieren Liaan, inclusief Analyse Gestuurd Werken
3. Sessie Grip Op
14.45 uur Conclusies
15.00 uur Afsluiting met hapje en drankje

Break-out sessies

1. Zaakgericht werken

We belichten de mens en techniek-kant van zaakgericht werken in het sociaal domein. Welke lessen hebben we geleerd in Súdwest-Fryslân? Heb je specifieke vragen? Dan kun je die vooraf aan ons doorgeven. Die nemen we mee in de sessie.

2. Slimme e-formulieren van Liaan

Sinds augustus 2018 werkt de gemeente Súdwest-Fryslân samen met Liaan aan zogeheten slimme e-formulieren. Inmiddels hebben we vijf formulieren online en zijn er meer aanvraagformulieren in ontwikkeling. Voordelen: de aanvrager ziet meteen of zij/hij er recht op heeft, de afhandeltermijn is een stuk korter en de betaling verloopt sneller. Bovendien werk je papierloos. In deze workshop nemen Tineke Bodewes (Configuration Consultant bij Liaan), Marloes Huizinga (procesregisseur bij gemeente Súdwest-Fryslân) en Boudien Janssen (beleidsadviseur Sociaal Domein gemeente Súdwest-Fryslân) je mee in het gehele proces. Zij vertellen je van begin tot aan het eind hoe het functioneel ontwerp van het formulier tot stand komt, hoe het bouwen van een formulier in Liaan in zijn werk gaat en hoe de uiteindelijke beschikking er uit komt. Ook vertellen we hoe we draagvlak voor deze formulieren creëren bij de uitvoering en organisaties om ons heen. Uiteraard is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

3. Krijg antwoord op je vragen met Schulinck, Grip op

Súdwest Fryslân werkt met de online kennisbank ‘Grip op’. Grip op biedt een overzicht van wet- en regelgeving bij de uitvoering van de verschillende wetten in het sociaal domein. Deze regelgeving is gecombineerd met het gemeentelijk beleid en aangevuld met jurisprudentie, actualiteiten en praktische handreikingen. Aan de richtlijnen met het lokale beleid kunnen tevens lokale werkinstructies worden gekoppeld. Al deze informatie op één plek helpt de medewerkers bij het zorgvuldig en snel uitvoeren van wet- en regelgeving. Ook kun je gebruikmaken van de juridische helpdesk. In deze workshop legt Mark Bruin (vakredacteur bij Schulinck) aan de hand van praktijkvoorbeelden uit hoe Grip op werkt en hoe je er je voordeel mee kunt doen in je dagelijkse werk. Ook komt aan de orde hoe het verwerken van beleidsstukken gaat en hoe de eindgebruiker inzage heeft in zowel de landelijke wet- en regelgeving als het lokale beleid (inclusief werkinstructies).

Aanmelden

Meld je vóór 1 maart 2020 aan per mail via b.popmavanolst@sudwestfryslan.nl. Na je aanmelding krijg je een bevestiging en informatie over waar je kunt parkeren en waar je precies moet zijn. Zet in de mail de volgende informatie (per deelnemer):

  • Naam, functie, organisatie en mailadres;
  • De twee break-out sessies waar je aan mee wilt doen (er is plek voor 25 deelnemers per sessie);
  • Vragen die je hebt voor sessie 1 Zaakgericht Werken;
  • Eventuele dieetwensen.