Kom jij op 23 mei ook stemmen voor het Europees Parlement?

Op donderdag 23 mei 2019 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de 5 jaar gehouden. Bij deze verkiezingen wordt bepaald welke 705 Europarlementariërs in het Europees Parlement mogen. Van dit aantal, zijn 29 afkomstig uit Nederland. Zij gaan zich de komende vijf jaar buigen over zaken als de internationale handel, veiligheid, consumentenbescherming, bestrijding van klimaatverandering en economische groei.

Laat je stem horen!

Waarom je stem uitbrengen? Er zijn verschillende redenen: bijvoorbeeld om invloed uit te oefenen of omdat je je betrokken voelt bij je omgeving. Iedere stem telt, dus ook die van jou!

Om het stemmen zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn er maar liefst 74 stembureaus in onze gemeente. De stembureaus zijn tijdens verkiezingsdagen geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Je kunt in ieder stemlokaal binnen onze gemeente stemmen! Op jouw stempas staat het adres van een stembureau bij jou in de buurt, maar je bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het je beter past om in een ander stembureau in onze gemeente te stemmen dan mag dat natuurlijk!

Opkomst en uitslag.

De uitslag van de stemming in onze gemeente wordt zondag 26 mei 23.00 uur gepubliceerd. Je kunt op donderdag 23 mei ook de tussentijdse opkomstpercentages bekijken.

Klik hier voor informatie over de verkiezingen, zoals de locaties van onze stembureaus.