Sportadviescafé met Douwe de Vries en Henk Hospes.

Jaarlijks organiseren de Buurtsportcoaches van Súdwest-Fryslân het Sportadviescafé voor vrijwilligers van sportverenigingen. Ook dit jaar staat er weer een interessant en uitdagend programma gepland. Hierbij is er specifiek aandacht voor het onderwerp trainers/coaches binnen de vereniging. Plezier is de belangrijkste drijfveer om te gaan sporten en te blijven sporten. Een trainer/coach is een onmisbare schakel om dit te bereiken en daarom zeer waardevol binnen het verenigingsleven.

Datum: maandagavond 8 april 2019
Locatie: Multifunctioneel Centrum De Driuwpôlle – Lynbaen 15 in Woudsend

Uitnodiging Sportadviescafe

Programma:

19.15 – 19.30 uur: Inloop
19.30 – 20.30 uur: Hoofdsprekers
20.30 – 20.45 uur: Pauze
20.45 – 21.30 uur: Workshops

Hoofdsprekers

Douwe de Vries, langebaan- en marathonschaatser, gaat tijdens het adviescafé met name in op wat de diverse trainers en coaches voor hem betekend hebben. Henk Hospes, schaatscoach voor vele talenten en tevens ooit kortbaan sprint kampioen, vertelt over de hoogtepunten in zijn carrière, zijn ervaringen en aanpak.

Workshops

Nadat dit inspirerende duo heeft gesproken, kun je deelnemen aan 1 van onderstaande workshops:

  1. Opleiden en begeleiden van trainers op de club

Hoe sta je voor een groep? Hoe ga je om met conflicten? Hoe ga je om met niveauverschillen? Het zijn vragen waar (beginnende) trainers vaak mee worstelen. Het opleiden en begeleiden van deze trainers zou de oplossing moeten zijn. Maar hoe pak je dit aan? En welke ondersteuning kun je hierbij krijgen? Tijdens deze praktische workshop voor zowel bestuurders en trainers wordt hier een eerste start mee gemaakt.

  1. Werven van trainers

Ontdek hoe je voldoende en geschikte trainers kan werven door creatief of zelfs absurd te denken. Dit is niet de sessie die je van te voren verwacht! Steef van den Boom (Start2Create) neemt je mee in de wereld van Creatief Denken. Je doorbreekt je vaste denkkaders en kijkt met andere ogen naar kansen op je vereniging. De workshop levert je nieuwe, praktisch uitvoerbare ideeën op om direct mee aan de slag te gaan. Een workshop vol interactie en energie!

  1. POD-sport: creëer een positief sportklimaat

Voor sporters is plezier de basis van het sporten. Maar wanneer hebben sporters plezier? Positieve omgang met medesporters, positieve coaching, een leuke sfeer binnen het team spelen hierbij een belangrijke rol. Meer plezier betekent ook meer sociale binding en betrokkenheid. Dit heeft effect op de positieve omgang binnen de vereniging, kortom een positiever sportklimaat. Maar hoe realiseer je een dergelijk klimaat? Naast trainers/coaches heb je ook te maken met ouders en andere vrijwilligers. Met de methode POD-sport worden verenigingen geholpen om dit te realiseren.

Aanmelden:

Aanmelden voor het Sportadviescafé kan tot 1 april via het aanmeldformulier. Er zijn overigens een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden!